..

8 Şubat 2012 Çarşamba

Portakallı Krem Karamel

TARİF NO:14
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Pembe Kekik'i tıklayabilirsiniz.




Malzemeler:
4 su bardağı süt (1 lt.)
1,5 su bardağı toz şeker
4 adet tüm yumurta + 4 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 adet portakal kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı su
  • Fırınınızı 160 dereceye getirerek ısıtınız.
  • Bir tencerede sütü, bir bardak toz şekeri ve vanilyayı kaynatınız. Karışımı ılıması için bir kenara koyunuz.
  • Derin bir kasede yumurtaları çırpma teli ile köpürene kadar iyice çırpınız.
  • Ilık sütü yavaş yavaş ve karıştırarak çırpılmış yumurtalara ekleyiniz ve bir kenara alınız. Çırpılmış karışımın üstünde oluşan köpüğü delikli bir kaşık yardımıyla alarak atınız.
  • 2 adet portakal kabuğunun rendesini karışıma ekleyip karıştırınız.
  • Kısık ateşte bir tavaya 1/2 bardak toz şeker ve 4 çorba kaşığı suyu koyunuz.
  • Şeker eriyip, suyunu çekip kahve köpüğü rengini alana kadar pişiriniz.
  • Hazırladığınız karameli fırınlanabilir kaplara paylaştırınız.
  • Kapları elinizde çevirerek karamelin kapların tabanına tam olarak yayılmasını sağlayınız. (bu işlemi hızlı yapmanız gerekmektedir çünkü karamel hemen donacaktır.)
  • Süt ve yumurta karışımını kaplara paylaştırınız.
  • Kapları  ılık su dolu bir tepsinin içine oturtunuz. 
  • Tepsinin içindeki suyun karamel  kaplarının yarısı hizasına kadar gelmesi gerekmektedir.
  • Tepsiyi fırına koyunuz. Tepsinin içindeki suyun hiçbir zaman kaynamamasına dikkat ederek 40 dakika pişiriniz  (eğer su kaynarsa soğuk su eklemeniz gerekir. Su kaynarsa karameliniz pütür pütür olur.)
  • 40 dakika sonra fırından çıkararak soğumaya bırakınız. Ilıdıklarında buzdolabına koyunuz.
  • Soğuduktan sonra kalıplardan çıkararak servis yapınız.
  • Afiyet Olsun.