..

30 Haziran 2011 Perşembe

Tombul Kabak Dolması


                 Gerçek adı bu değil tabiki. Bunu bende bilmiyordum.Markette gördüğümde dayanamadım aldım. Görünüşleri çok şekerdi, tazeydiler. Neyse sonra öğrendimki adları Girit kabağı imiş.
                  Ben yine de Tombul Tariflere yakışır olsun diye tombul kabak demeyi tercih ediyorum. Şimdi gelelim malzemelere:
  • 1kg kabak( 8 tane )
  • 150-200 gram kadar kıyma
  • yarım demet dereotu
  • birkaç dal taze nane
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 1 domates
  • 1 kaşık salça
Yapılışı:
  1. Kabakları başlarından kesip içini oyuyoruz. İstersek dışına tırtışlı şekil veriyoruz.İçlerini kürdanla birkaç yerinden delip elimizle tuzluyoruz.
  2. Kıymaya yeşillik ve pirinçleri yıkayıp doğrayarak ekliyoruz. Kuru soğanı ve kabuğu soyulmuş domatesi küp küp doğrayıp ekliyoruz.İçine tuz katıp karıştırıyoruz.(İstersek bu esnada salça ekleyebiliriz.)
  3. Kabaklarımızı bu harçla doldurup tenceremize yerleştiriyoruz. Üzerine biraz sıvıyağ ve salçalı tuzlu su ekleyip pişiriyoruz.

                                                                   AFİYET OLSUN....