..

25 Mart 2015 Çarşamba

Bengisu 1 yaş daha büyüdü :)


      Benim ortanca kuzum, göz bebeğim, güzel kızım...
18 Mart 2007 'de doğdu, minik tombicik, kara kız olarak :)
Hep en küçükken, aramıza katılan Dursun Eren ile abla oldu, ortanca kaldı.
Çoğu kez üzülüyorum yetemiyorum diye. En çok da böyle ortada kalan yavrucuğuma yetemediğimi düşünüyorum.
Hastalığıma rağmen bir şekilde doğum gününü kutladık, bir yaşına daha girdi kuzum.
Bütün ömrün boyunca sağlığın, mutluluğun ve huzurun daim olsun kuzum.
Yeni yaşın sana hayırlara vesile olsun, İyiki Doğdun Yavrum.

Masada naçizane hafif şeyler vardı. Dediğim gibi ağır geçirdiğim grip ve başkaca sorunlarım yüzünden bu kadarını yapmaya yetti gücüm.
İsterseniz hızlıca masadakilere bir göz atalım.

Krep sarması, çok pratik bir o kadar da güzel bir tatlı. Çocuklara hitap edeceğini düşündüğüm için doğum günü menüsünde kullandım. Gayet başarılıydı, denemelisiniz.


Peynirli poğaçalar yumuşacık olmuşlardı. Klasik ve bilindik olduğu kadar vazgeçilmez de oldular.


  Daha önce de beze denemem olmuştu. Fırınımın gazabına uğrayıp yanık bezeler yapmıştım. Sonra anladık ki fırının termostatı bozulmuş :) Neyse servise yalvar yakar hafta sonu doğum günü var falan dedik de pazartesiden önce yaptıkdık. Bu bezelere de böylece kavuşmuş olduk. Bezeleri renkli de yapabilirdim, fakat yapmadım çünkü kapatılacak bir eksikleri yoktu. Bembeyaz kıyır kıyır olmuşlardı kendileri :)


Çemenli rulolar büyükler tarafından en beğenilen tarifim oldu. Çemen sevmeyenler, haşhaş zeytin ezmesi de kullanabilirler. Yumuşacık minik minik rulolarım favorim oldu.


Bonibonlu kurabiyeler yine çocuklara hitap edeceğini düşündüğüm bir tarifti. Bu kurabiyelerin içinde çikolata kullandım. Bundan dolayı biraz sertçe oluyor, fakat bildiğimiz sertlik değil bu, tam da kıvamında ağızda dağılan leziz bir kurabiye, ayrıca da büyük büyük yaptım ki kendi gözüm de doysun diye


Bunun yanısıra masaya son anda koyduğum fırında unuttuğum ıspanaklı böreğim vardı, Bir de kendi yaptığım limonatam. 3 Adet portakaldan tam 5 kg limonata çıktığını Umut Sepeti'nde görünce dememek istedim. Bol bol yetti, hatta sonraki günde de çocuklar tarafından tüketildi.