..

25 Aralık 2011 Pazar

Kış Keki

                 Ankara dün karla uyandı. Bir baktım bembeyaz olmuş her yerler. Bizim ufaklıklar görür de durur mu? "_Biz de dışarıya çıkıp kartopu oynayacağız."dediler. Onlar dışarda oynayadursun, ben evde soğuktan gelen kuzularıma sıcacık kek yapmaya koyuldum.
                 Hazır kek yada tatlı malzemelerini pek kullanmasamda bu kez markette indirimde görünce dayanamayıp, almıştım. Dr. Oetker marka sade kek karışımını. Tembel işi yapıp bir kış kekim de benim olsun istedim.Sonuç harikaydı. Küçük kızım " Anne bunu puf pastadan daha çok sevdim " bile dedi bir ara.Gelin içine neler katmışım, ona bakalım. Bol tarçın kokulu sıcacık bir pazar dilerim. Sevgiler.

Malzemeler: 1 paket sade kek karışımı, 4 adet yumurta, 1/2 su bardağı soğuk demli çay, 1 su bardağı havuç rendesi,1,5 su bardağı kadar süt, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 125 gram yumuşak margarin, 1,5 tatlı kaşığı tarçın, 1/2 su bardağı ceviz kırığı, 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi.
 Şeker Sosu İçin: 1/2 su bardağı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı portakal suyu.
Üzeri İçin: hindistan cevizi.


Yapılışı

  1. Önce fırını 180'e ayarladım.
  2. Yumurtaları kırıp şekeri ekledim tam saat tutup 3 dakika blendırda çırptım.Daha sonra üzerine süt, sıvıyağ, margarin ekledim.Margarin iyice karışına kadar çırptım. Üzerine diğer kek malzemeleri kattım ve kek unumu katıp iyice yedirdim. 
  3. Katı margarinle iyice yağlanmış kalıba alıp koydum.İyice pişinceye kadar kapağını açmadım. Kekim pişince soğumasını bekledim. Kalıbımdan yavaşça çıkardım. 
  4. 1/2 su bardağı pudra şekerini 2 kaşık portakal suyuyla iyice çırptım. Kekin üzerine döktüm. En üstüne hindistan cevizi serptim. Afiyet Olsun.