..

27 Haziran 2015 Cumartesi

Dankekli - Kirazlı Pratik Pasta


  Bir dankek fırtınası esti geçti buralardan. Ben almam aslında böyle hazır kekleri. Annem bir poşet aburcurla birlikte dankek ıslak keki de koyunca benim de en pratiğinden en kolayından ve hazırda bulunan bu kadar kirazdan minik bir pasta yapayım, bir kerede yensin, bir çırpıda bitsin istedim.
  Zaten kızlar da dolabı orayı burayı kurcalamaya "Anne evde tatlı birşeyler yokmu ?" demelere başlamışlardı. Ben kolayca pasta yaptım diye yutturdum, onlar ise yeyip mutlu oldular.
  Ben sadece bir tane dankekle yaptığım için, ince dilimler yaptım ve 5' e böldüm. Siz daha fazla olsun isterseniz, o zaman iki dankek kullanmakta yarar var. Kalın sağlıcakla...

Malzemeler;

  • 1 paket dankek ıslak kek
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta dolu
  • 1 yemek kaşığı un dolu
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 su bardağına yakın şeker
  • 1/2 paket kremşanti
  • 12 adet kiraz

Yapılışı;
  1. Dankeki 5' e bölüyoruz. Her bir dilimin ortasından kesiyoruz. Kirazları küçük küçük doğruyoruz.
  2. Tencereye süt, şeker, nişasta,un,  koyup iyice çırpıyoruz. Ocağa alıp, karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
  3. Ocaktan alınca birkaç dakika ılıtıyoruz. Üzerine vanilin ve kremşantiyi üzerine döküp, blendırla hızlıca karıştırıyoruz. 
  4. Küçük doğradığımız kirazları da ekleyip geniş ağızlı sıkma aparatı ile  kekin üzerine sıkıyoruz, kekin diğer yarısını da kremanın üzerine kapatıp, küçük küçük damlalar halinde yine sıkıyoruz. 
  5. Bütün dilimler için aynı işlemi tekrarlıyoruz. Üzerini kirazlarla süslüyoruz. Afiyet olsun...