..

27 Ağustos 2013 Salı

Bergamut Aromalı Küp Kek Pastası

         Küp Kek pastasını, ilk kez 7-8 yıl evvel, arkadaşımda yemiştim. Ertesi gün ilk işim, eve gidip denemek olmuştu. Her daim yiyenler tarafından tam not alan bu tatlıyı, bergamutlu yapmak zorunda değilsiniz. Mantık diğer pastalardakiyle aynı, yani keki ister sütle, ister meyve suyuyla ıslatabilirsiniz. Bergamut kokusunu ben çok sevdiğimden, hep bu şekilde yaparım.
          Çocuklar tatlı isteyince, aklıma nerden geldiyse, yıllardır yapmadığımın farkına vardım. Tamam kabul ediyorum bu kez herşeyi hazır kullandım, nitekim mutfakta her daim işler planlı gitmiyor. Bazen çabukluk, ev yapımının önüne geçiyor. Siz de dar zamanlarınızda denemelisiniz. Hazır puding kullanmak yerine, kendi hazırladığınız muhallebi, kendi yapımınız çikolata sosu yada artan kekleri de kullanarak böyle bir tatlı yapabilirsiniz.

Bergamutlu Küpkek Pastası Malzemeleri:

  • 2 adet kakaolu baton kek
  • 1 paket hazır vanilyalı puding tozu
  • 1 paket vanilyalı kremşanti
  • 1/2 paket çikolata sosu 
  • 1 su bardağı fındık
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 çay bardağı bergamutlu 5 şekerli çay
  • çikolata sosunu hazırlamak için 1su bardağı su yada süt

Hazırlanışı:
  1. Baton keki, küp küp doğrayıp, orta boy yuvarlak borcamamın dibine diziyoruz.
  2. Bir tencerede, 1/2 paket çikolata sosunu, 1  su bardağı su ile hazırlıyoruz ve soğumaya alıyoruz.
  3. Başka bir tencerede, 3 su bardağı sütü koyup, vanilyalı pudingi pişiriyoruz.İndirince içine 1 tatlı kaşığı margarin katıp çırpıcının hızlı ayarında karıştırıyoruz.
  4. Küp doğradığımız kakaolu keklerin üzerine süzdürdüğümüz bergamut çayına 5 küp şeker katıp iyice karıştırıyoruz. Bu çayı, keklerin üzerine döküp, kekleri ıslatıyoruz.
  5. Hazırladığımız puding ılınınca üzerine vanilyalı kremşantiyi ekleyip yine hızlı ayarda iyice çırpıyoruz. Bu pudingi, keklerin üzerine döküyoruz.
  6. En üstüne hazırladığımız çikolata sosunu (Soğumuş olması gerekiyor) gezdirip, isteğe göre fındık ile süslüyoruz. Buzdolabında 2 saat dinlendikten sonra yemeye hazırdır. Afiyet Olsun...