..

12 Aralık 2011 Pazartesi

Rulo Pasta


                            Cumartesi akşamı beni yeni tarifler deneme isteği tuttu. İki tarif denedim; biri güzel oldu. Bu güzel oldu dediğim rulo pasta. Daha öncede yapmıştım rulo pasta. Bu kez Oktay Usta'nın tarifini denedim.Ölçüler güzel tuttu. Pazar günü misafirlerim geldi. Tesadüf oldu, onlara da nasip oldu. Yiyenlerden tam not aldı. Denemeniz dileğiyle. Sevgiler.
                            Malzemeler:4 yumurta,1 çay bardağı toz şeker,5 çorba kaşığı un,1 vanilin,1 kabartma tozu,1 çorba kaşığı kakao,1/2 çay bardağından az su.
                               Kreması: 2 su bardağı süt,1 çay bardağı toz şeker,1 yumurta sarısı,2 çorba kaşığı un,vanilin.
                              Keki ıslamak için; 3 çorba kaşığı erik marmelatı.
                              Süslemek için Damla çikolata
                              Üzeri için 1 su bardağı soğuk süt, 1 tane sade kremşanti.
                              İçi icin 2 tane muz.

 Yapılışı:

  1. Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp dolaba kaldır.
  2. Kek malzemelerini bir kasede çırp. Fırın tepsisine yağlı kağıt ser ve kek hamurunu dök. 200 derecede pişir.
  3. Hamuru tepsiden almadan önce alt tarafını hafifçe ellerinle ıslat(böylece çıkması daha kolay olacaktır.)Kekin üzerine erik marmelatını sür.
  4. Süt, şeker ve unu katarak ocakta puding kıvamında pişir ve ocaktan alınca vanilin ekle. Biraz ılınınca içine 1 tane yumurta sarısı ekle.Pandisyanyanın üzerine sür.
  5. Uç tarafına muzları soyup bütün koy ve kağıdı yardımıyla sıkıca rulo yap.Sardıkça yağlı kağıdı da bir taraftan çek. Kağıt yardımıyla rulo yapmak gerekiyor.
  6. Son olarak üzerine önceden hazırladığınız kremşantiyi sür ve çikolata parçacıkları ve muzla isteğine göre süsle.Afiyet Olsun...