..

10 Ocak 2012 Salı

Cezerye Tadında İncirli Tatlı


            Nereye kadar ısrar edebilirsiniz?  Yani bir insan en son ne kadar ısrarcı olabilir. Ben hiç ısrar edemediğimin farkına vardım Hep bir söz dinler, halden anlar haldeyim. Bengisu'yu izledim geçen gün. Büyük kızım öyle değil ama küçük olan (Bengisu) o kadar ısrarcı ki. Üstelik bunu da o kadar tadında yapıyor.
          "Hadi anne, hadi anne" demiyor. Benim elimi kolumu tutmuyor.Bir başkalık var sanki. Gelip sırtıma çıkıyor, boynuma dolanıyor öpüyor,"Benim pamuk annem, yumuşak annem, ne takar da yumuşaksın " diyor. Fakat en sonunda istediğini de alıyor. Sadece ben mi dayanamıyorum diye, babaannesine karşı da gözlemledim. Nasıl konuşacağını, istediği şeyi ne şekilde elde edeceğini gayet iyi biliyor. Bengisu'dan öğrenecek çok şeyim var.
            Israrı bu kadar sorgulamamdaki sebep: Eşimin bana Ankara dışında sınava girmem konusunda izin vermemesi. Yok ben seni dinlemiyeceğim falan desemde, sanki kötü birşey olursa bak ben razı değilken yaptın diyecek diye korkumdan ısrar edemiyorum. Israrcılığı sevmiyorum, ama düşününce kendime Ankara'da şansım yok gibi geliyor. Küçük yerlerde şansımı denemeyi hatta şansımı artırmayı düşünüyorum. Israrın son sınırı nereye kadar olmalı. Hele de benim gibi son şansınız ise?

                           Bu tatlıyı geçen gün yaptım. Cezerye tadında oldu.Dikkat edilmesi gereken noktası aynı gün yenmemesi. Kesinlikle ertesi günü yenilmeli. Yanında dondurma yada kaymak ile harika gidiyor.
                            Ben bu tarifimi Özlem'e gönderiyorum.Bol katılımlar diliyorum.

Malzemeler: 4 yumurta,1/2 su bardağı şeker,1 kaşık portakal kabuğu rendesi,1/2  su bardağı süt,1 bardak sıvıyağ,1 bardak kuru  incir( küçük küçük doğranmış),1 bardak hindistan cevizi,1 vanilin, 2 kabartma tozu,1,5 bardak galeta unu(gerekirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
Şerbeti İçin: 1,5 bardak portakal suyu,1,5 bardak su,2 bardak şeker.

Yapılışı:

  1. Öncelikle şerbeti için verilen malzemlerden şerbet hazırlıyoruz. Soğuması için bırakıyoruz.
  2. İncirleri sıcak suda yıkayıp (içlerine bakarak) mümkün oldukça küçük parçalar halinde doğruyoruz.
  3. Yumurtaları kırıp şekerle 3 dakika çırpıyoruz.İçine diğer malzemeleri ekleyip,kek hamuru elde ediyoruz. En son incirleri ekliyoruz. En büyük boy borcamı yağlayıp döküyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  5. Çıkınca kek biraz ılınıyor. Soğuk şerbeti, ılık kekin her yerine eşit yayıyoruz.En son üzerini istediğimiz malzemlelerle süslüyoruz. Afiyet Olsun...