..

25 Şubat 2015 Çarşamba

Fırında Kaşarlı Köfte

Kaşarlı köfteleri yapmak hem çok basit, hem de çok lezzetli.
Fırında olması gerekiyor bence, aksi halde tavada kaşarların erimesini düşünemediğimden daha önce hiç tavada denemem olmadı.
Yanında da mutlaka patates püreniz olsun. Hane halkından tam not alırsınız, benden söylemesi.
Biz dört kişi olduğumuz için ölçülerim ona göredir.
Malzemeler:
  • 300 gram kıyma
  • 1 yumurta
  • 2 kaşık galeta unu
  • 1tatlı kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • karabiber,kimyon, pul biber
  • 1 büyük çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1/4 demet maydanoz
  • üzerine sürmek için yumuşak tereyağ
Yapılışı:
  1. Kasenin içine kıymayı alıp, üzerine yumurta, galeta unu normal un kabartma tozu baharatları katıyoruz.
  2. Soğanı ve sarımsağı ince tarafıyla rendeliyoruz. Karışıma kaşarı da ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Dolapta üzerini streçleyip 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz. (Vaktiniz yoksa dinlendirmeyin bu şekilde de çok lezzetli oluyor.)
  4. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp, dibini hafifçe yağlanmış fırın kabımıza alıyoruz. Köftelerin üzerine kurumaması için yumuşak tereyağından biraz koyuyoruz.
  5. 160 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Patates püresinin yanında enfes oluyor. Afiyet Olsun...

Kayısı Marmelatlı Volkan Kurabiye




  Bu sene kurabiye yılı olacak benim için. İçimde bitmek tükenmek bilmeyen kurabiye yapma isteği var. Her yeni kurabiye denememde bir sonra hangisini yapsam diye düşünür oldum.
  Buna sebep olan etkenlerden biri de benim küçük kızım Bengisu. Kendisi tam bir kurabiye canavarıdır.
  Kahve keyfini sevenler yanında marmelatlı kurabiye de bir seçenek olur. Üstelik büyük kızım İzgi'den de tam not aldı ki kendisi herşeyi beğenmez.
  Deneyeceklere şimdiden Afiyetler Olsun...




 
 
 
 







Malzemeler:

  • 200 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3, 3,5 su bardağı un
  • İçi İçin: Küçük bir kase kayısı marmelatı
  • Üzeri için: Pudra şekeri

Yapılışı:
  1. Bütün malzeleri bir kaba alın ve yoğurun.
  2. Hamuru buzdolabına alın ve yarım kadar bekletin.
  3. Hamuru dolaptan çıkartıp, tekrar yoğurun. Merdane yardımıyla açın. 3 cm kadar büyüklüğünde karelere kesin.
  4. Kestiğiniz karelerden birinin ortasına kayısı marmelatı koyun. Diğer kareyi üzerine kapatıp, tekrar kenarlarından kesin. Böylece hem birleşmiş hem de düzgün bir şekil almış olacaktır.
  5. Hazırladığınız kareleri, tepsiye alın. Üzerine bıçakla küçük bir çarpı işareti yapın.
  6. Önceden ısıtılmış  160 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet Olsun...