..

13 Haziran 2011 Pazartesi

İslim Kebabı (Patlıcan Bohçası)

          

         Değişik, güzel bir patlıcan yemeğiyle yine beraberim sizlerle. Fazla bir zaman alan yemek olmadığı için akşam vakti yetiştirdim. Biraz yağlı oluyor malum diğer patlıcan yemekleri gibi çünkü kızartılıyor. Şimdi gelelim yemeğimizin yapımına...

Malzemeler:
6 adet patlıcan, 250 gram kıyma,2 domates,2 çarliston biber,1 yumurta, bir tane soğan,bir tutam maydanoz, içine katmak için ekmek içi yada 2 kaşık galeta unu, karabiber, toz kişniş, 1 kaşık salça, tuz,

Yapılışı:
  1. Patlıcanlar alaca soyulup mümkün olduğunca ince uzun şekilde kesiliyor. Tuz eklenip bekletilmeye başlanıyor.
  2. Kıymanın içine yumurta, maydanoz, iki kaşık galeta unu, rendelenmiş soğan baharatları ve tuzu eklenip yoğurmaya başlanır.
  3. Patlıcanlar kızgın yağa atılıp yumuşayana kadar kızartılır. Patlıcanları kızartma noktası önemli çok fazla kızarsın ve kararsın istemiyoruz. Hafif kızartıyoruz yumuşasın yeter.
  4. Yağlarını çeksin diye havlu peçetenin üzerine patlıcanlar alınır.
  5. Bir küçük kaseye artı olacak şekilde iki patlıcan üst üste konur ve ortasına elimizde biraz yuvarlak yaptığımız köfte konur üzerine çarliston biber ve domates kesilip eklenir birlikte kürdanla tutturulur.
  6. Bu şekilde yapılan patlıcanlarla tepsimiz doldurulur. Bir kase suya salça eklenerek tepsiye ilave edilir fırına sürülür. Biberler ve domatesler pişine kadar fırında tutulur.
Püf Noktası:
  1. Patlıcanların mümkün olduğunca az yağlı olması için yağımız iyice kızgın olmalı ve peçetenin üzerine çıkartılmalı ve ayrıca suyuna yağ eklenmemeli.
  2. Patlıcanları tuzlarken fazla tuzlu yaptıysanız yıkayabilirsiniz yada yıkamayıp suyuna tuz eklemezsiniz benim gibi ama dediğim gibi tuzunu ayarlayamamak ihtimali varsa yıkanızı tavsiye ederim