..

21 Şubat 2012 Salı

Mini Pizza

TARİF NO:117
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Elzem'in Mutfağından'ı tıklayabilirsiniz.


20 ŞUBAT 2012 PAZARTESI


Mini Pizza





MALZEMELER:1çay bardağı sıvı yağ,
                          1 yemek kaşığı tereyağı,
                          2çay bardağı süt,
                          2 yumurta(biri üzeri için) maya,tuz,şeker,kıvamı yakalayacak kadar un.İçi için peynir.domates biber,zeytin.


YAPILIŞI:Hamur yoğrulup ılık ortamda mayalandırılır.Su bardağı kullanarak şekil verdim.Tepside en az yarım saat bekletilir.Bu aşamada üzeri temiz bir poşetle kapatılırsa hava almayacak şekilde daha iyi sonuç alınır.Üzerine bir adet bütün yumurtayı güzelce çırpıp sürdüm..180' ısıtılmış fırına verilir..Afiyetler olsun.

 Tarifimi Çay kahve etkinliğinegönderiyorum.Arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.

Hamburger Ekmeği Dolması

TARİF NO:116
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Sofra Keyfim'i tıklayabilirsiniz.


etkinliklere gitsin dolmamız http://guloannemutfakta.blogspot.com/




1paket hamburger ekmeği
250 gram kıyma
soğan
salça
maydanoz
karabiber,tuz
kaşar

ekmeklerin üstünden yuvarlak kapak kesin içini çay kaşığıyla oyun içlerini boşaltın


soğanı ve kıymayı kavurun salçayı ilave edin sonra hamburgerin içinden çıkan ekmekleri koyalım karıştıralım karabiber ve tuz maydanozu koyup karıştırın ocağı kapatın
ekmeklerin içine dolduralım
üzerine kaşar rendesi koyup kaşarlar eriyene kadar fırınlıyalım


AFİYETOLSUN

Patates Tava

TARİF NO:115
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Deli Kız Pınar Mutfakta'yı tıklayabilirsiniz.

PATATES TAVA

MALZEMELER

- 4 büyük patates
- 1 çay b. (ajda) rende kaşar peynir 
- 3 yemek k.tereyağ
- 1 yemek k.sıvıyağ
- tuz,karabiber

YAPILIŞI

Patates haşlanır.Tereyağ ve peynir eklenerek iyice ezilir.(bu işlem sıcakken yapılır)
Baharatlar eklenerek sıvıyağ sürülmüş tavanın içine boşaltılıp,düzeltilir.Orta harlı ateşte arkalı önlü kızartılır(Bir tarafı kızardıktan sonra tavanızın büyüklüğünde düz bir tabak ile arka yüzünü çevirin)
İster kahvaltıda ister dilediğiniz bir öğünde afiyetle yiyin gariiiiiiii...

DELİ KIZ ŞİDDETLE TAVSİYE EDER

BU TARİF 72.HAFTA PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ VE 
ÇAY KAHVE BAHANENİN GÜZEL 2 HATUNUNA GİTSİN.

Portakallı Kapkekler

TARİF NO:114
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mimar'ın Mutfağı'nı  tıklayabilirsiniz.



Yine mi keeeeeek dediginizi duyar gibiyim:)))) Daha bir kac post evvel; yani blogculuga aktif donusumden evvel de bir kapkek yayinlamistim. Isin asli her yaptigim keki yayinlasam blogumun adini mimarin kekleri olarak degistirmek gerekebilir. Ama suc bende mi? Tabi ki degil:) Sevgili esim sabahlari (erken kalkmasi sebebiyle) kahvalti etmek istemedigi icin benden surekli kapkek bulundurmami istiyor ki ise giderken yaninda goturebilsin. Durum boyle olunca da ben de surekli degisik bi seyler denemek istiyorum. Iste bu tarif de icinde findik fistik olan kekleri sevmeyen oglusum da yiyebilsin diye denedigim tariflerden biri. Uzerinde portakal dilimler olanlar bize, digerleri oglusuma:)

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 3 su bardagi un
  • 2 su bardagi toz seker
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1 portakal
  • sut (1 portakalin suyunu su bardagina alinca kalan kismini dolduracak kadar)
  • 1 paket kabartma tozu

Yapilisi

Yumurtalar, sekerle birlikte krema kivamini alincaya kadar cirpilir. Diger taraftan portakal iyice yikandiktan sonra dis kabugu renedelenir ve suyu sıkılır. Cikan su 1 su bardagina alinir ve uzeri sutle tamamlanir. Siviyag,portakal-sut karisima eklenerek cirpilmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu da ilave edilerek; iyice karistirilirak yaglanmis kapkek kalibina ya da benim yaptigim gibi kapkek kagitlarina dokulerek 180 derecede(amerika icin 350 F) de pisirilir. Arzu ederseniz bizim yaptigimiz gibi hazir kapkek kremasiyla ya da arzu ettiginiz herhangi bir kremayla susleyerek ya da sade bir sekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Az miktar sutle hazirlanmis kremsantinize portakal esansi ekleyerek tadini pekistirerek de kapkeklerimizi susleyebilirsiniz. 

Dereotlu Poğaça

TARİF NO:113
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Pasta Karnavalı'nı  tıklayabilirsiniz.


bu tarfi tombul tarifler çay kahve bahane etkinliğine yolluyorum,,



MALZEMELER:
2YUMURTA(1NİN SARISI AYRILACAK )
1PAKET MARGARİN
YARIM SUBARDAĞI SIVIYAĞ
YARIM SUBARDAĞI SÜT
1KASE PEYNİR
1TUTAM DEREOTU
1PAKET KABARTMATOZU
1TATLI KAŞIĞI TUZ


SUSAM
YAPILIŞI:MALZEMELERİ SIRASIYLA MARGARİN,SIVIYAĞ,SÜT,YUMURTA ,PEYNİR,(UFALANMIŞ)İNCE İNCE DOĞRANMIŞ DEREOTU NU  HEPSİNİ KARIŞTIRMA KABINDA KARIŞTIRALIM KABARTMATOZUNU VE UNU EKLİYEREK YOĞURALIM AYNI POĞAÇA ŞEKLİ  VERELİM  ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM SUSAM SERPİP 200 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRELİM...
                                         AFİYET OLSUN

Ay Kurabiye

TARİF NO:112
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Pasta Karnavalı'nı  tıklayabilirsiniz.


ay kurabiye



  • malzemeler:
  • 250 gr margarin
  • 1yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 2yemek kaşığı sıvıyağ
  • 100 ğr.hindistan cevizi
  • yarımsubardağı ceviz
  • 1paket karbartmatozu
  • 2,5 - 3 subardağı un
  • yapılışı:
  • yumuşamış margarinle pudra şekerini kabın içinde karıştıralım diğer malzemeleri yumurta,hindistan cevizi,ceviz,sıvıyağı ve kabartmatozu sırasıyla katıp unuda azar azar katarak  yumuşak kıvamlı hamur yapalım ay şekli verip 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim kızarmadan fırından alalım üzerine pudra şekeri eleyip servis edelim....
  •                                  afiyet olsun



Toz Şantili Kurabiye

TARİF NO:111
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Anne Bal'ı  tıklayabilirsiniz.


toz şantili kurabiye

eğer merak ediyorsanız hala diyete devam =))) tüm ısrarlara rağmen yememek de yemek kadar zevkliymiş haberiniz olsun ....insanın dilerse başarabileceğini gördüm .....belki bu başlangıç....belki sonunu bekleyip öyle konuşmak lazım bilemem.....ama ben gidişatımı sevdim....devam etmesi ümidi ile...
son zamanlarda en çabuk yapılan kurabiye ünvanını aldı kendisi=) evde bulunan malzemelerle 5 dakikada yapıp 15 20 dakikada  pişirip misafirlerinize ikram edebilirsiniz.....margarin sevmeyenlerede altarnatif olabilir bu tarif.......
tarifimi http://tombultarifler.blogspot.com/ a 'cay kahve bahane etkinligine' gönderiyorum......
malzemeler
2 poşet krem şanti
1 su bard sıvıyağ
2 su bard un
1 su bard ince kıyılmış fındık
üzeri için puda şekeri
yapılışı
sıvıyağ ve şantileri çırpma teliyle karıştırın unu azar azar ekleyin hamur toparlanınca fındıkları ekleyin eğer zamanınız varsa buzdolabında yarım saat bekletin ( ben bekletmedim) hamura istediğiniz öekli verin (ben çiğköfte gibi elimde sıkıp bıraktım) önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 20 dak pişirin soğuyunca üzerine süzgeçle pudra şekeri serpin.....
afiyetle.....

not=fotoğraf karesi için üzgünüm sırf foto için eklemediğim arşivde kalmasın diye ekledim.....
yakın zamanda tekrar yaparsam fotoyu yenileyeceğim....







Yaban Mersinli - Fındıklı Fincan Keki

TARİF NO:110
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Anne Eli Gibi'yi  tıklayabilirsiniz.


Herkese musmutlu bir hafta diliyorum..

  Haftaya nefis mi? nefis tatlı mı? tatlı ,bir kekle başlayalım dedim ve başlıyorumda.Bu nefis keki yapalı bayağı bir zaman olmuştur,garibim taslakta bekleye bekleye harap oldu:)
Halbuki yayınlamak içinde ne kadar sabırsızlanıyordum,olmadı mı olmuyor işte.

   Neyse efendim en azından bunu şuan başaracağımdan eminim,bu keki size nasıl anlatsam eksik kalır gibi geliyor bana ,o kadar nefis bir kek oldu ki ben bile bayıldım,o kadar yani.
  Şimdi diyeceksiniz ki nesi farklı bildiğimiz fincan keki,yok valla değil,ben bunu tamamen doğaçlama yaptım mesela yağsız herşeyi yavan kabul eden eşimden korkarak biraz yağ ilave ettim,fındıklı ,e birde yaban mersini var içinde.
  İçinde az miktarda olsa yağ olduğu için daha yumuşak oldu ve korktuğum gibi olmadı fincanlardan kolayca çıkarıverdim buna ben bile şaşırdım..
  İlerleyen zamanlarda değişik malzemelerlede deneyip paylaşacağım inşallah.Mutlaka denemelisiniz ,şiddetle tavsiye ediyorum..
Bu arada yine bol fotoğraflı bir post sizleri bekliyor bakalım beğenecek misiniz??

  Ayrıca tarifimi ''çay kahve bahane etkinliğine'' elif arkadaşıma ve  p.d.ç.s. etkinliği için gülo anne 'ye gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum..   


YABAN MERSİNLİ ,FINDIKLI FİNCAN KEK

MALZEMELER


1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
2,5 çay bardağı elenmiş un
3 yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı fındık kırığı
1/2 çay bardağı kuru yaban mersini
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilin


YABAN MERSİNLİ ,FINDIKLI FİNCAN KEKİ
 
HAZIRLANIŞI


   Öncelikle şekeri ve yumurtayı  güzelce çırpalım,ardından yağını ve sütünüde ekleyip biraz daha çırpalım.Elenmiş un,kabartma tozu,vanilin karışımınıda ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım,en son kakao,fındık kırıklarını,kuru yaban mersininide ekleyip biraz daha karıştıralım ve iyice yağlayıp unladığımız fincanlara yarısını geçecek kadar dolduralım,hatta ben taşsın diye daha fazla doldurdum..
  


YABAN MERSİNLİ ,FINDIKLI FİNCAN KEKİ

   Fincanları tencereye yerleştirip yarısına gelecek kadar su doldurup,üzerine bir havlu yada temiz bir bez örtüp kapağını kapatalım.
  Bu aşamada havlu yada bezle üstünü kapatmak çok önemli yoksa buharı keklerin üzerine akar.
Su kaynayana kadar orta ateşte ,su kaynadıktan sonrada kapağını mümkün olduğunca açmadan en kısık ateşte pişirelim.kürdan testinden geçirip ocağın altını kapatalım..

YABAN MERSİNLİ, FINDIKLI FİNCAN KEKİ
 
  Tencerenin kapağını açıp biraz ılımasını bekleyip fincan keklerimizi çıkaralım.Fincanı iyi yağlayınca keki çıkarmak çok zor olmuyor,ben hafifçe yanından bıçak geçirdim,hafifte altına doğru ittirirseniz keki kolayca kurtarabilirsiniz.Ben çıkarırken hiç sorun yaşamadım ,şekilleri bozulmadı bile diyebilirim.


YABAN MERSİNLİ ,FINDIKLI FİNCAN KEKİ

AFİYET ,ŞEKER OLSUN...

Nişastalı Rulo Kurabiye

TARİF NO: 109
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mutfak İncisi'ni  tıklayabilirsiniz.



Bizim ev kurabiyesiz olmaz geç vakitdi ama yine de bir heves nişastalı kurabiye yaptım..Daha doğrusu stresimi böyle atıyorum.. Malzemeleri hemen yazıyorum..
Malzemeler
1 paket margarin
1 su bardağı un
1,5 çay bardağı pura şekeri
1 paket mısır nişastası (200 gr.)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı ceviz kırıntı olacak (fazla küçük olmasın)
1 çay kaşığı kakao

Yapılışı
Önce unu + nişastayı + pudra şekerini + kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayalım. 
Margarini ve yumurtayı da ekleyip yedire yedire hamur yapalım korkmayın katı olmuyor margarin yoğurdukça unu topluyor.
Yoğurduğunuz hamuru lahmacun gibi açın (1 parmak klınlığında) üzerine ceviz ve kakao serpin rulo pasta gibi yapın  birer parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış tepsiye koymadan önce avucunuzda köfteye bastırıyor gibi roluları üzerinden bastırın yuvarlak haline geliyor ve fırında 170 derecede 15-20 pişirin (çok çabuk pişiyor)
Afiyet  ve şifa olsun..

Bu tarifimi Çay Kahve Bahane Etkinliğin  sahibesi tombultarifler.blogspot.com'a ve 72.Porselen Demlik Çay Saati etkinliğin  sahibi guloannemutfakta.blogspot.com'a gönderiyorum Başarılar dilerim.

İsveç Keki

TARİF NO:108
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mutfaktaki Rüya'yı  tıklayabilirsiniz.

Yeni bir haftaya başlamış bulunmaktayız...Hafta sonu benim için çok yoğun geçti.Haftaya yorgun başladım ,sağlık olsun diyorum.Sizlere de sağlıklı bir hafta diliyorum..Bu tarifimi 72.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ  ne ev sahipliği yapan http://www.guloannemutfakta.blogspot.com/  ve ÇAY KAHVE  BAHANE http://tombultarifler.blogspot.com/  arkadaşıma  gönderiyorum.


İSVEÇ KEKİ

GEREKLİ MALZEMELER:


  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı kakao
  • 4/3 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı vanilin
  • sosumuz için: 




  • 1 paket çikolatalı puding
  • 500ml süt



  • Hazırlanması:

    Kekimizin kuru malzemelerini bir kapta ,sıvı malzemelerini bir kapta karıştırıyoruz. sonra karıştırarak birleştiriyoruz. çok iyi yağlanmış derin veya geniş bir kek kalıbına döküyoruz.175derecede 35-40 dakika pişiriyoruz. bir yandanda pudingimizi hazırlıyoruz.
    Kekimiz  piştikten sonra  puding de hafif ılınınca kekin üzerine döküyoruz. 

    PORTAKAL AĞACINDAN GÖRÜP VURULDUĞUM KEKİ HEMEN DENEDİK  .VEE ÇOK BEĞENDİK.TAVSİYE OLUNUR.