..

5 Aralık 2011 Pazartesi

Palamut Tava


                   Dün akşam yemeğinde palamut vardı. Çoktandır aklımdaydı. Böyle yeşillikler içinde, bol limonlu, iyi kızarmış şekilde.Dün pazardan dönüşte yemeğim olmadığı için kolay birşeyler olsun istedim. Balıkçıda durduk ve ilk gözüme takılan balık palamut oldu. İyiki de yapmışım kızım da yedi ilk kez. ( Bu aralar etle, tavukla, balıkla tanışma aşamalarındayız da...)
                  Benim gibi bir balık canavarının et yemez kızları... Gerçekten işim çok zor çok...Zaten onların ve babalarının yemek seçmesi değil midir beni blok açmaya götüren sebep.Gerçi iyi bir şeye sebep olmuşlar. Ama yeseler ben daha bir iştahla yapıcam yemeklerimi, tatlılarımı. Mesela mantarı kullanacağım bol bol, yada sakatat yemekleri yapacağım, ne bileyim işte bamya kötü bir yiyecek midir sizce de? Bizim evde seven yok da ben hariç...
                Neyse yine çenem açıldı."Az laf çok iş" sloganım bu olsun benim de tabi kendimi tutabilirsem.Neyse hanımlar çok işim var çok. Siz bir de benim yaptığım şekilde yapın palamutlarınızı inanın çok seveceksiniz. Sevgiler...

Malzemeler: 1 kg palamut(temizlenmiş),1 yumurta,2 kaşık un,tuz,1tane limonun suyu, bir çay kaşığı karabiber.
Kızartma yağı: 2 kaşık tereyağ,yeteri kadar sıvıyağ.

Yapılışı:

  1. Palamutlar yuvarlak kesilir.Geniş bir kaba yumurta kırılır,un, tuz limon suyu, karabiber katılır iyice çırpılır. Gerekirse biraz daha limon suyu ekleyebilirsiniz.
  2. Balıklar bu karışıma batırılır. Tavaya tereyağ konur eriyince içine sıvıyağ eklenir, biraz kızdırılır.Balıklar kızgın yağa atılır. (İsteğe göre kızartma aşamasını sadece sıvıyağ ile de yapabilirsiniz)
  3. Bol yeşillikle servis edilir. Afiyet Olsun...