..

7 Temmuz 2012 Cumartesi

Puf Pasta (2)



                        Merhabalar Arkadaşlar. Bugün sizlere çocukların çok seveceği bir tarifle geldim. Ben bunu, okulumuzun kermesi için yapmıştım. Tarif daha önce düzenlediğim Çay Kahve Bahane Etkinliği'nden. Sevgili Doyumluk 'un tarifi. Bir gece dinlenmesi güzel oluyor. Ben, tarifteki gibi, kendi yaptığım bisküvilerle denemiştim. Fakat sonra yuvarlak bisküvilere uygulanabileceğine karar verdim. Özellikle çocuklar için hazırlanan bir etkinliğin gözdesi olacaktır, orası kesin.

Malzemeler:
  • Bisküvisi İçin:
  • 100 gram tereyağ(oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında olacak kadar)
Marsmallow İçin:
  • 1 paket sade kremşanti
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz jöle
  • 1 çay bardağı kaynar su
Üzeri İçin:
  • İstediğiniz renk pasta süsleri

Yapılışı:
  1. Bisküvileri hazırlamakla işe başlıyoruz. Bisküvi malzemelerinin hepsi bir kasede birleştirilerek yoğurulur. Hamur elde edilir.  Hamurumuzu buzdolabında 10 dakika bekletiriz.
  2. Çıkartıp, açarız, çay bardağı ile kesip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizeriz.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede, üzeri hafif pembeleşene kadar pişiririz. Soğuturuz.
  4. Jöleyi sıcak suyla karıştırır, ılımaya bırakırız. Kremşantiyi, süt ile çırpar kıvamına getiririz. Kremşantiye, jöleyi azar azar eklerken bir taraftan da mikserde çırpıyoruz. Böylece 2 dakika çırparız. Tarifte buzdolabında çok az bekletilmesi öneriliyordu, fakat ben bekletmeden, bisküvilere koymayı tercih ettim. Eğer siz kıvamı gelmesi için bekletirseniz, fazla uzun olmasın yoksa mashmallow sertleşecektir.
  5. Bisküvilerin üzerine sıkma aparatı ile sıkarız. Pasta süslerini bir tabağa alıp, içine batırırız. Soğuması için buzdolabına kaldırırız. Afiyet Olsun
Not: Tadını vermesi için bir gece beklemesi uygun oluyor. Ayrıca, kremşantili olduğu için sıcakta pek dayanmıyor, bilginize.