..

17 Mart 2015 Salı

Hindistancevizli - Muzlu Rulo Pasta

 Bir rulo pasta düşünün ki, incecik keki olsun ve hiç mi hiç kırılmadan kolayca rulo şeklini alsın.
Bir rulo pasta düşünün ki, içinin kreması ve üstü bol hindistancevizi aroması olsun.
Bir rulo pasta muzsuz olmaz diyorsanız o zaman muz da ekleyin Hımm müthiş.
Tadanlar tarafından çok beğenildi, umarım denersiniz, denemenize de değecektir. Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler:

Keki için:
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı un
  • 1 vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı su
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 1,5 fincan şeker (türk kahvesi)
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 kaşık hindistancevizi
  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt yada su


Üstü için:
  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Arası ve süslemek için:
  • 2 adet muz
  • 3 kaşık hindistancevizi
  • 2-3 kaşık damla çikolata (isteğe göre)


Yapılışı:
  1. Krem şantiyi bir bardak soğuk sütle iyice çırpıp kekin üzerine sürülmesi için dolaba kaldırıyoruz.
  2. Kek malzemeleri için, yumurta ve şekeri çırpıp, mısır nişastası, un vanilin ve su ekleyip çırpıyoruz. En son kabartma tozunu ekleyip bir daha çırpıyoruz.
  3. Fırın tepsimize (büyük boy olandan), yağlı kağıt seriyoruz, yağlı kağıdın üzerine de birkaç damla yağ damlatıyoruz ki iyi çıksın. Üzerine kek harcımızı her yerine eşit gelecek şekilde düzleştirerek yayıyoruz.
  4. Önceden ısıttığımız fırında 160 derecede pişiriyoruz.
  5. Kek fırından çıkınca, biraz ılımasını bekliyoruz. Sonra rulo halinde sarıp ıslak havluya sarıyoruz.
  6. Kreması için 2 su bardağı sütü, bir tencereye alıp un,şeker,yumurta sarısı,hindistancevizini koyup karıştırıyoruz. Tencereyi ocağa koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan indirip ılımaya bırakıyoruz.
  7. Krema ılınırken, biz bir çay bardağı süt yada su ile kremşantiyi çırpıp kremaya ekliyoruz. (ara kremasının kıvamını koyulaştırsın diye) Yüksek ayarda çırpıyoruz. 
  8. Muzları dilimliyoruz. Rulo şeklinde sardığımız pandispanyayı, açıyoruz. Kağıdından çıkartıyoruz. İçini hiç ıslatmadan, kremamızı yayıyoruz.
  9. Resimdeki gibi muzları en kenardan başlamak üzere, koyuyoruz, arasına isteğe göre damla çikolata da döküyoruz. Sıkıca rulo halinde sarıyoruz. Kenarlarından birer dilim kesip kenarlarını düzlüyoruz. Servis tepsisine alıyoruz.
  10. Üzerini dolaptan çıkardığımız kremşantiyle sıvıyoruz. Kenarlarını temizleyip, üzerini düzledikten sonra her yerine gelecek şekilde hindistancevizi serpiştiriyoruz. En üstünü muz dilimleri ve çikolata ile süsleyip soğuması için tekrar dolaba kaldırıyoruz. Afiyet Olsun...