..

15 Şubat 2012 Çarşamba

Hindistan Cevizli Muhteşem Kek

TARİF NO: 67
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Emel Mutfakta'yı tıklayabilirsiniz.



Hindistan Cevizli Muhteşem Kek :)) ( Kokosnuss kuchen )

Hindistan cevizli kek.
Kek pişirmeyi ve yemeyi sevenlere şiddetle tavsiye ediyorum. Görüntüsü çok gösterişli olmasada tadı muhetesem. Tarif arkadaşım Ayten den, damağımı  bu güzel kek le tanıştırdığı için Ayten e teşekkür ederim.
Sözü fazla uzatmadan hemen tarifi yazayım, eğer evinizde malzemeleriniz varsa sizi  hemen mutfağa ayım.

Malzemeler :
3 yumurta. ( ben 4 yumurta kullandım.)
1 su bardağı sıvı yağ.
1 su bardağı gazlı limonata ( fanta )
1,5 su bardağı toz şeker.
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya şekeri.
500 gr kadar un. ( kek kıvamında olmalı.)
1 şişe limon aroması.
1 limon kabuğu.( rendenin ince tarafından rendelenecek.)

Üzerine :
2 su bardağı hindistan cevizi.
1 su bardağı toz şeker.
1 paket vanilya şekeri.

Fırından çıkınca üzerine :
1 kutu çiğ krema. ( schlagsahne )
1 çaybardağı süt.



Hindistan cevizli kek.


Hindistan cevizli kek.


Kek malzemelerini mikserle güzelce çırpalım. Önce yumurta, şeker ve vanilya şekerini güzelce çırpalım, sıvı yağ, limon aroması, limon kabuğu rendesi, fanta  ekleyip tekrar çırpalım. Son olarak un ve kabartma tozunu aşamalı olarak ekleyelim ve karıştıralım. Kek karışımını pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize yayalım.
Üzerine : Bir kapta karıştırdığımız 2 su bardağı hindistan cevizi, 1 subardağı toz şekeri ve 1 paket vanilya şekerini karıştıralım ve tepsideki kekimizin üzerine orantılı bir şekilde serpelim.


Hindistan cevizli kek.

170-180C* de Üzeri kızarana kadar pişirelim. ( Kürdan testinden geçirelim )

Fırından çıkar çıkmaz : Bir kasede karıştırdığımız çiğ krema ve sütü kaşık yardımı ile kekimizin üzerini azar azar  islatalım.

Hindistan cevizli kek.


Afiyet olsun...

Bu kek tarifimide,  Porselen demlik çay saati 72. hafta etkinliüine ev sahipliği yapan guloannemutfakta.blogspot.com  Gülten hanıma ve  Çay, kahve bahane etkinliğine ev sahipliği yapan http://tombultarifler.blogspot.com/  Elif hanıma gönderiyorum. İki etkinliğinde bol katılımlı olmasını diliyorum...

Çaylı Kek

TARİF NO:66
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Bediş Mutfakta'yı tıklayabilirsiniz.

Günaydın canlarım :) 
              Çaylı kek benim  'ilk göz ağrım ' demekle haklıyım. Evlendiğim zaman , mutfağa girmeye başladığım  günlerde ilk yaptığım kek idi çaylı kek :) O gün bugündür çok severim ve çok sık yaparım. İnternet de yemek tariflerini aradığım zaman ilk karşıma çıkan tarifdi .Ve bugün sizlerle paylaşmak istedim. Belki benim tarifimde ' taze bir geline ' fikir verir :))

                            
                        MALZEMELER

3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı demli çay (soğuk olacak )
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tarçın


                 YAPILIŞI

yumurta ve şekeri boza kıvamına gelinceye kadar çırpalım
yağı ve saoğuk çayımızıda ilave edip karıştırmaya devam edelim
vanilyayı, tarçını , kakaoyu ,kabartma tozunu ve unuda ilave ettikden sonra istediğimiz kıvama gelinceye kadar çırpalım.
yağlanmış kalıbımıza dökelim 
175 derecede 45 dakika pişirelim.


                                                 Dilimleyerek servis edelim 
                        
                                                         AFİYET OLSUN :))

Etimek Tatlısı Hanife'den

TARİF NO:65
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Hanife'yi tıklayabilirsiniz.


Çok pratik değişik lezzetler katarak yapabileceğimiz bir tatlı etimek tatlısı...
Bizim evde en sevilen çeşidi krem şantili olanı bir çok çeşidini denedim pudingli,muhallebili,sade,şantili .....
Yapımıda oldukça kolay 1 paket etimek tepsiye dizilir 1,5 su bardağı şeker 2 su bardağı su ile koyu olmayan şerbet yapılır....
Şerbetin ilk sıcaklığı çıknca etimeklerin üzerine kaşıkla gezdirilir....Tatlı soğuyunca üzerine bir bardak sütle köpürtülmiş şanti kaplanır.....
İster narla ister çikolata sosuyla süslenir...
*Çok yumuşak ve çok şerbetli tatlı sevmiyorsanız şerbeti miktarını biraz azaltın birde şerbeti çok sıcak kullanmayın...
Tarifimi Porselen demlik ve Çay kahve etkinliğinegönderiyorum arkadaşlarıma kolaylıklar diyorum..

Muhallebili Muska Tatlı

TARİF NO:64
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Turuncu Tatlar'ı  tıklayabilirsiniz.



Laz böreğini sever misiniz bilmem? Biraz zahmetli bir tatlıdır ama tadına da doyum olmaz.:) Bu muska tatlının yapımı  laz böreğinden çok çok kolay ve tadı da laz böreğine  bence çok çok yakın:)) Hafif , kolay bir tatlı olsun derseniz aklınız da bulunsun;) Bu tarifimi sevgili elife çay, kahve bahane etkinliğine yolluyorum. Ve kendisine kolaylıklar diliyorum...

MALZEMELER:

(15 TANE İÇİN)

15 Tane baklavalık hazır yufka
Bir küçük kase ayçiçek yağı

Muhallebi için:

 3 Çorba kaşığı un
1 Paket vanilya
2 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı tozşeker
1 Yemek kaşığı margarin

ŞERBETİ İÇİN:

2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
Bir ince dilim limon


YAPILIŞI:

Bir tencereye tüm muhallebi malzemelerimizi koyalım ve  muhallebi kıvamında pişirelim. Daha sonra muskalaroımızı hazırlayalım. Bunun için önce ilk yufkamızı tezgahımıza serelim. Üzerini fırça yardımı ile yağlayalım ve üzerine ikinci yufkayı serelim ve yağlayalım. En son üçüncü yufkayıda serelim ve yağlayalım. Bu üst üste koyduğumuz ve yağladığımız yufkaları şerit halinde üç parçaya keselim. Her parçaya bir tatlı kaşığı  kadar hazırlamış olduğumuz muhallebiden koyalım ve muska şeklinde saralım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize muskalarımızı dizelim. Kalan yufkalarımızıda aynı şekilde yağlayalım ve saralım. İşlemimiz bitince 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Muskalarımız pişerken şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için tüm malzemelerimizi  bir tencereye koyalım ve kaynatalım. Muskalarımız ılıkken ılık şerbeti üzerine dökelim. Üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis edelim.. Sevgiyle kalın..