..

15 Şubat 2012 Çarşamba

Muhallebili Muska Tatlı

TARİF NO:64
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Turuncu Tatlar'ı  tıklayabilirsiniz.



Laz böreğini sever misiniz bilmem? Biraz zahmetli bir tatlıdır ama tadına da doyum olmaz.:) Bu muska tatlının yapımı  laz böreğinden çok çok kolay ve tadı da laz böreğine  bence çok çok yakın:)) Hafif , kolay bir tatlı olsun derseniz aklınız da bulunsun;) Bu tarifimi sevgili elife çay, kahve bahane etkinliğine yolluyorum. Ve kendisine kolaylıklar diliyorum...

MALZEMELER:

(15 TANE İÇİN)

15 Tane baklavalık hazır yufka
Bir küçük kase ayçiçek yağı

Muhallebi için:

 3 Çorba kaşığı un
1 Paket vanilya
2 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı tozşeker
1 Yemek kaşığı margarin

ŞERBETİ İÇİN:

2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
Bir ince dilim limon


YAPILIŞI:

Bir tencereye tüm muhallebi malzemelerimizi koyalım ve  muhallebi kıvamında pişirelim. Daha sonra muskalaroımızı hazırlayalım. Bunun için önce ilk yufkamızı tezgahımıza serelim. Üzerini fırça yardımı ile yağlayalım ve üzerine ikinci yufkayı serelim ve yağlayalım. En son üçüncü yufkayıda serelim ve yağlayalım. Bu üst üste koyduğumuz ve yağladığımız yufkaları şerit halinde üç parçaya keselim. Her parçaya bir tatlı kaşığı  kadar hazırlamış olduğumuz muhallebiden koyalım ve muska şeklinde saralım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize muskalarımızı dizelim. Kalan yufkalarımızıda aynı şekilde yağlayalım ve saralım. İşlemimiz bitince 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Muskalarımız pişerken şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için tüm malzemelerimizi  bir tencereye koyalım ve kaynatalım. Muskalarımız ılıkken ılık şerbeti üzerine dökelim. Üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis edelim.. Sevgiyle kalın..

1 yorum:

  1. Arkadaşım etkinlik için tatlı yaptım alırmısın kolay gelsin

    YanıtlaSil

yorum var