..

13 Kasım 2011 Pazar

Rulo Kurabiye


                        Sizlere çok güzel bir kurabiye tarifiyle merhaba diyorum.Bu bir arkadaşımda yediğim ve çok beğendiğim kurabiyenin, kendimce yaptığım küçük bir değişiklikle son bulmuş durumu.Hem gevrek,hem de ağızda dağılıyor.Ayrıca sert değil.Arasındaki cevizlerde bir ayrı yakışmış ona.Değişik kurabiye yapmak isteyenlere alternatif olabilir.

Malzemeler: 200 gram margarin,2 yumurta,1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvıyağ,7 çorba kaşığı toz şeker,1 paket kabartma tozu,2 çay kaşığı mahlep,1çay kaşığı tuz,aldığı kadar un,kakao,ceviz kırığı.

Yapılışı:
  1. Bütün kurabiyelerde olduğu gibi oda sıcaklığındaki margarinimizin yanına kakao,ceviz ve tuz haricinde bütün malzemeleri katıp karıştırıyoruz.Şekeri mümkün olduğunca eritiyoruz.
  2. Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığına kadar yoğuruyoruz.
  3. Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ekleyip yediriyoruz.
  4. İkiye böldüğümüz hamurları bir daha ikiye bölerek bezeler yapıyoruz. Bir beze beyazdan alıyoruz.Küçük tabak kadar açıyoruz.Kenara çekiyoruz,ikinci beze kakaolu olacak. Onu da tabak kadar açıyoruz ve hamurları üst üste koyup tekrar beraber büyütüyoruz.Mümkün olduğunca inceltiyoruz.
  5. İçine fındık serpip, rulo yapıyoruz.Ortası kalınlaşacaktır.Elimizle biraz inceltiyoruz.Buzdolabında 20 dakika dinlendiriyoruz.
  6. 1 er santim kalınlığında kesiyoruz ve tepsiye alıyoruz.180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet Olsun...
               Ben bu tarifimi Çay Kahve Bahane Etkinliği İçin Cacaron Blog adresine gönderiyorum.Arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.

Hamsi Tava


                       Hamsiyi sevmeyeniniz varmı bilmem ama ayıklaması da olmasa ben her gün yiyebilirim.Bu tarif epeydir bekliyordu.Akşam vakti acele tarafından hazırlanmış olmasa daha güzel resim elde edebilirdim.Neyse zaten yemeğin tadı güzel, bırak görüntü de sönük kalsın.

Malzemeler: 1 kg hamsi(ayıklanmış),2 kaşık tereyağ,sıvıyağ,1 bardak un,1/2 bardak mısır unu,tuz,karabiber.

Yapılışı

  1. Genişçe bir tabağa unları, tuz ve iki çay kaşığı karabiber katıp,hamsileri teker teker una buluyoruz.
  2. Tavamıza tereyağ ve sıvıyağ koyup eriyene kadar ısıtıyoruz.
  3. Unladığımız hamsileri teker teker bu tavaya diziyoruz.(Biraz da sıkıştırarak)Altı kızardığında,genişçe bir metal tepsiyi tavanın üzerine kapatıp ters çeviriyoruz.( Bu esnada dikkat edin elinizi yakmayın).Çevirdiğimiz tarafı da kızartıp servis tabağına alıyoruz. Bol yeşillikle birlikte afiyetle yiyoruz.


Not: Yada bütün bunları yapmak yerine balık pişirme tavası kullanabilirsiniz.Her iki tarafını hiçbir yerinizi yakmadan aynı şekilde pişirebilirsiniz.