..

17 Nisan 2015 Cuma

Hırtlama Köftesi


Hayırlı Cumalar
Şu sıralar, ana oğul hastalıkların pençesindeyiz desem yalan söylemiş olmam.
Bir de bunun üstüne, parmağımı kestim. Daha doğrusu orta parmağımın üst kısmının derisi kopup gitti benden. Bundan dolayı daha önce, 5 dakikada yazdığım yazıları nerdeyse 1 saate hazırlar oldum. On parmak kullandığımdan, normal şekilde yazamıyorum, orta parmağıma gelen harfler ise zor çıkıyor, basamıyorum.
Kısa kısa olacak yazılar inşallah çabuk iyileşiriz. :(
Köftenin tarifini Buradan aldım. Trabzon'a özgü bir köfte imiş. Biraz sert ama denemeğe değer bir köfte bence. Kalın Sağlıcakla...

Malzemeler:

  • 500 gram kıyma
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • kızartmak için:
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık sıvıyağ

Yapılışı:
  1. Kıymanın içine mısırunun yarısını,tuzu, ve kekiği ekliyoruz, yoğuruyoruz.
  2. Küçük yuvarlak köfteler yapıyoruz. Ayırdığımız mısır ununu bir kaba alıp, köfteleri buraya atıyoruz, una buluyoruz.
  3. Unun fazlasını atmak için, köfteleri süzgece alıp sallıyoruz.
  4. Tavaya tereyağ ve sıvıyağı koyup tereyağı eritiyoruz.
  5. Köfteleri atıp kızartıyoruz. Afiyet Olsun.
NOT: Bizim ufaklıklar köfteleri ketçaba batırarak yemeyi tercih ettiler. Böylece kekiğe karşı önyargıda da bulunmamış oldular.