..

8 Nisan 2012 Pazar

Çağlalı Salata (Bahar Salatası)

             
                   Merhabalar Sevgili Dostlarım, nasılsınız bakayım?  Malum önü gelen yaz. Ben de bu aralar kendi çapımda kilo verme ve incelme derdine düşmüş durumdayım. Akşamları ekmek yok artık, yemekler azar azar koyuluyor, çok uzun olmasada yürüyüş ve biraz da spor, metabolizmayı hızlandıran çaylar, bol su içimine daha bir dikkat ediliyor falan... Yukardaki resimdeki ise,  benim, öğlen yediğim yegane yemek.

                Gerçi bu salatayı yaptığım 20 gün falan olsa da buna benzer salatalarla geçiştiriyorum öğle yemeğimi. Sırada bekleyen daha ne salatalar var bende. Çağla zamanı geçmeden bunu paylaşmak istedim sizlerle.
                Biraz internette araştırma yapınca, anladım ki çağlayı salataya ekleyen ilk kişi ben değilmişim. Bilmediğim bir başka şey ise çağlanın yararları idi. Annemlerin evlerinin önünde evin boyundan büyük 3 tane badem ağacı vardı. Biz minicikken başlardık yemeye, badem oluncaya kadar sürdürürdük bunu. O günlerden gelen bir alışkanlık mıdır nedir çağla bende baharı çağrıştıran bir meyvedir. İşte bu yüzden " Bahar Salatası " dedim adına.
              Yararlarına gelince;    * Yüksek dozda C, E vitaminleri ve selenyum içeriyormuş.
                                                        *Bağışıklık sistemini güçlendirerek, hem kanserden koruyormuş, hem de kanser tedavisinde kullanılıyormuş. 
                Velhasıl çağla zamanı, her gün bir avuç çağla yemek bağışıklığı güçlendiriyormuş arkadaşlar.
                      
              İçine katılacak şeyler size kalmış aslında. Yine de sen neler kattın derseniz:

Malzemeler: 1 küçük boy icebergin yarısı, 1-2 silor salatalık, 5-6 tane çağla, biraz mor lahana, 1 küçük boy haşlanmış patates, 1 kaşık nar ekşisi, 2 kaşık erik ekşisi sosu, isteğe göre birkaşık kadar antep fıstığı.

Not: Salatayı yapmaya başlamadan önce,çağlaları yıkayıp üzerine hafif tuz ekip elimizle hafifçe ovamakta yarar var. Böylece çağlayı salataya eklemeye hazır hale getirmiş oluyoruz.

Yapılışı:
Icebergi doğra, mor lahanayı ince ince doğra, çağlaları ince ince doğra patatesi ve salatalığı doğra, en son üzerine nar ekşisi ve erik sosunu ekle. İstersen biraz tuz ilavesi yap, istersen 1 kaşık da zeytinyağı ekle. Afiyetle ye