Bir yılı daha geride bıraktık hayırlısıyla. 2012 benim hayatımda birçok güzelliklerle geldi, ve gitti. Umarım hepiniz için de bu böyledir. 2013'te de bu güzelliklerin sürmesini dilerim Rabbim'den.
Hiç üzülmüyorum desem yalan olur. Ama yeni yıla dair umudum yine dopdolu. Biliyorum ve inanıyorum ki, biz istediğimiz kadar gelir güzellikler, önce istemekle başlar herşey. Beklediğimizin çok çok üstünde musmutlu yıllar diliyorum Sevgili Dostalarım. Hepinizi Seviyorum...
Sadrazam Lokumu için malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- Bardağın üzerini dolduracak kadar mısır nişastası (İkisi bir bardak edecek)
- 1 yemek kaşığı tereyağ (yada margarin)
- şekerli vanilin
- Bir kase hindistancevizi
- Üzeri için antep fıstığı
- İçi için; kaymak yada üzerindeki tarife göre hazırlanmış kaymaklı kremşanti
- Sütü bir tencereye alınca, içine şekeri kat. Mısır nişastalı, unlu bardağı da ekle. İyice karıştır.
- Ocağa al, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişir.
- Ocaktan indirince, içine tereyağ ve vanilini ekle, bunları muhallebiye iyice yedir.
- Tepsinin altına hindistan cevizini yay. Üzerine muhallebiyi her tarafı eşit olacak şekilde dök. Soğumaya bırak.
- Muhallebi soğuyunca, üzerine kaymak yada hazırlamış olduğunuz kaymaklı krem şantiyi sür. Üzerine fındık içinden dök. İşaret parmağı uzunluğunda şeritler halinde kes.
- Her bir şeriti, tepsinin başından başlayarak, iki kez rulo yap, bittiği yerden kes. Hindistancezine tekrar bula, ve tepsiye al.
- Yine buzdolabına al. Servis yapmadan önce üzerine antep fıstığı yada istediğiniz başka birşey ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun...
yeni yılın ilk gününe yakışır bir tarif olmuş Elifcim
YanıtlaSilağzımızın tadı hiç bozulmasın inşaAllah...hiçbirimizin...
yeni yılın güzellikleri tüm dostlarla olsun diyor, sevgilerimi gönderiyorum canım...
Canım inşallah 2013 senesi hepimiz için sağlık,
YanıtlaSilhuzur,mutluluk ve bereket dolu geçer.Çok severim
ellerine sağlık sevgiler...
Lokum nefis ol uş ellerine sağlık mutlu yıllar.
YanıtlaSilmutlu sağlıklı huzurlu bir yıl diliyorum canım
YanıtlaSillokumda enfes görünüyor ellerine sağlık
sevgiler
Yeni yiliniz kutlu olsun ellerinize de saglik cok güzel nefis görünüyor
YanıtlaSilçok severim çok ve de canım çekti.ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilnefis bir tatlı caım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilDilerim yeni yılda ,eskisini unutturacak ,daha çok güzellikl yaşarsın :)
YanıtlaSilLokumların harika gözüküyorlar, lokma lokma yutmalık:)
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle..
Kutlu olsun. 2013 Hayırlısı ile sağlık ve barış getirsin. Ellerine sağlık. Çocuk ve çocuk kalmış büyüklerin çok sevdiği bir tarif. Fotoğraflar ye beni diyor.. Sevgiyle
YanıtlaSilcanım mutlu yıllar.aslında çok özledim sizi özellikle de seni...arayı uzatmam artık...sadrazam lokumuna oğluşum bayılır.ellerine sağlık...nefisssssssssssssssssss.
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK HAFİF VE OKADARDA GÜZEL BİR TATLI.
YanıtlaSilharika görünüyor elifciğim ,emeklerine sağlık.
YanıtlaSilmutlu ve huzurlu seneler...
inşallah canım yeni yılda daha güzel günler görürüz hep beraber,
YanıtlaSilellerin dert görmesin hafif hafia yemesi ne güzel olur
hep yaparım çokta severım hem hafif hem lezzetli ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik cok güzel olmuslar bunuda bir ben denemedim herhalde.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım ben bunu çok merak ediyorum yapmak ni nasip olmadı en kısa zamanda deneyeceğim sevgilr
YanıtlaSilellerine sağılık canım,hep böyle tatlı geçsin bu yılın da.
YanıtlaSilcanım benim enlerimden bir lezzet aldım mutluluklar canım sen bunu çoooook hak ediyorsun:)
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSildileklerin gerçekleşsin inşAllah.
Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
Bu tarifi ben kaçırmışım ne zaman yayınladın bu rulo prenses tatlısına benziyiyor bana ilham verdin inşAllah yakında yaparım. Ellerine sağlık çok güzel olmuş resim süper..
YanıtlaSilFotoğraflar nefis...Muhteşem, ellerin dert görmesin.
YanıtlaSil