..

22 Kasım 2011 Salı

Havuçlu Elmalı Kereviz Salatası





                                      Merhaba dostlarım.Ankara'da güneşe rağmen soğuk var bugün.Benimse geçen haftadan kalan günümde yaptığım ve bir türlü yayınlayamadığım tariflerim var. Annemler vardı geçen hafta. İşte bu yüzden tarif yayınlamak istemedim. Daha doğrusu tarif yayınlamak yerine küçük yiğenimle oynamayı,  annemlerle muhabbet etmeyi tercih ettim.Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi bu mutluluk da bugün son buldu.Kimbilir anneciğim bir daha ne zaman gelecek benim evime.Malum, başka memlekete gelin gidersen,sonun böyle mahzun oluyor.
                                       Gün menümdeki tarifleri yayınlamamı isteyen arkadaşları daha fazla bekletmeden portakal çanağında sunduğum ve salataya geçelim.Bu arada kereviz salatasını sade sevenler varsa içine havuç yada elma eklemeyebilirler yada sadece birini ekleyebilirler. Ben kerevizin kokusunu pek sevmediğim için mümkün oldukça bu tadı kapatmak istedim.Değişik bir salata oldu. Afiyet olsun.

Malzemeler:
5 adet içleri kaşıkla çıkarılmış portakal kabuğu,1 büyük kereviz,1 havuç,1 elma, 1/2 demet dereotu,1 diş sarımsak,3 kaşık mayonez, aldığı kadar yoğurt,tuz, limonsuyu,süslemek için ceviz

Yapılışı:

  1. Kereviz soyulur ve rendelenir, üzerine limon sıkılır.
  2. Havuç soyulup rendelenir,elma  soyulup rendelenir, dereotu ince ince kıyılır, sarımsak dövülür.
  3. Bir kasede sarımsağa mayonez eklenir, yoğurt eklenerek karıştırılır ve tadına bakılarak tuzu koyulur.
  4. Kerevizin suyu sıkılır rendelenmiş diğer malzemelerin içine eklenerek hazırlanmış yoğurt karışımı eklenir.Portakal kabuklarının içine koyularak üzeri cevizle süslenir. Afiyet Olsun.