..

20 Kasım 2017 Pazartesi

Kalıpta Kakaolu Yumuşak Kek



  Bu kekin yumuşaklığını facebookta paylaşmıştım. Tarif soranlar oldu, o zaman oraya yazmıştım. Şimdi ise buraya yazıyorum Bir klasik oldu benim için. Yumuşacık kalıyor, dış kabuğu sertleşmiyor ve ertesi güne de yumuşacık olarak kalıyor. Deneyiniz beğeneceğinizi umuyorum:)

Malzemeler;

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker 
  • 5 yemek kaşığı ekmeğe sürülebilen yumuşak margarin  200 gram kadar ediyor (ben teremyağ gurme ekmeğe sürülenden kullandım )
  • 1/4 su bardağı sıvıyağ
  • 50 gram kakao
  • 8 yemek kaşığı un (kontrollü kullanın)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Yapılışı;
  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpınız. (Şeker eriyene kadar)
  2. Margarini ekleyip yine çırpınız. 
  3. Sıvıyağ ve sütü ekleyin karıştırın.
  4. Kakaoyu ekleyin karıştırın, un ekleyin karıştırın. Un yeterli gelince vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  5. Önceden katı yağla yağladığınız kalıbınızın üzerine un serpip fazla ununu ters çevirip dökün. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba koyun.
  6. 170 Derecede kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Keki kalıptan çıkarmadan önce bekleyin kalıpta kek biraz soğusun sonra gerekirse bıçakla kenarlarından geçip öyle ters çevirin. Afiyet olsun..