Papara, bayat yada sert ekmekten yapılan bir kahvaltılık. Bayat ekmekleri hep ekmek köftesi mi yapacağız? Bir de böyle deneyin derim. Şahsen ben çok seviyorum, Denemeniz Dileğiyle...
Papara için malzemeler:
- İstediğiniz kadar ekmek dilimi(küp doğranmış)
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber yada beyaz biber
- 1/2 kaşık kimyon
- 1/2 çay kaşığı isot yada kırmızı pul biber
- 1/2 yemek kaşığı salça
- sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı kadar ılık su
Yapılışı:
- Yanmaz bir tavaya, biraz sıvıyağ koyup, içine salça katıyoruz. Biraz kavurduktan sonra, ekmekleri katıp iyice her tarafını kızartıyoruz.
- Üzerine baharatları katıp tekrar karıştırıyoruz.
- Üzerine suyu ekleyip, kapağını kapatıyoruz, kısık ateşe alıyoruz. Biraz buharlaşsın.
- Bir yumurtayı küçük bir kasede çırpıp, yemeğe katıyoruz.
- Yemeye hazırdır paparamız afiyet olsun...
Çok ama çok ilginç geldi mutlaka denemek isterim. Çok teşekkürler paylaşım için ,ellerinize sağlık. Paparayı yiyeceğim :)
YanıtlaSilHakikaten öyle de bir deyim vardı değil mi? :) Neyse ye canım belki sende benim gibi seversin.
Silbenim bildiğim papara et suyu ile bayAT EKMEKlerin bir araya gelip etlerin üzerine tiftiklenmesi ile olur. ama her yöreye göre değişiyor demekki değişik bir tarif denemeye değer:) ellerine sağlık cnm
YanıtlaSilcanım bizde ona tirit derler. papara daha çok baharatlı salçalı yapılır isteğe göre yumurta da eklenebilir. ama senin de dediğin gibi yöreden yöreye değişiyor. sevgiler canım
Silçocukluğumun yemeği beni aldı götürdü elinize sağlık annem çok yapardı bayat ekmekleri değerlendirmek adına çok da severdik yanlız biz sarımsaklı yoğurt da ekerdik mantı havası olurdu
YanıtlaSilbak bu iyi fikir sevgili kardelen. sarımsaklı yoğurt ? Neden olmasın. Hatta mükemmel olur bence de.
Silellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilömrümde paparayı babam kadar güzel yapanı görmedim desem abartmam:) çok severim:)
sevgiler..
babanın yaptığı şekilde paylaşırsan biz de senden öğrenmiş oluruz denizciğim. bekliyorum merakla. sevgiler canım
SilRahmetli büyükanneannem yaaprdı. Okurken rahmet diledim. Elelrinize sağlık. Afiyet olsun.
YanıtlaSilAllah rahmet eylesin. teşekkür ederim nursevin hanım
SilEllerine sağlık. Tok karnına bile çok güzel görünüyor.Sevgiler.
YanıtlaSilbeğendine sevindim kekiğim. sana da sevgiler...
Silgünaydınlar, bayat ekmeklerin değerlendirilmesi için düşünülebilir denemekte fayda var ellerine sağlık
YanıtlaSilbayat ekmekleri atmaya kıyamıyorum bu da oldukça geleneksel bir yemek sunacığım teşekkür ederim
SilBöyle bir tarifi ilk kez duyuyorum ama yalan olmasın bu ismi duymuştum. Fotoğrafların da gayet güzel duruyor :) Yeni tariflerini bekliyoruz
YanıtlaSilHoşçakal !
"paparayı yemek " deyiminden duymuş olabilirsin konuşan balon:) artık ne için söyleniyorsa. teşekkür ediyorum canım
Silhm,papara dedin de benim hanımlarım bebek iken papara ile büyüdüler,yanına da mutlaka domates suyu,benimki si çok basit:tereyağı kavurup,su katıyordum,kaynatıp kenara alırdım,ekmek ve peynir dorayıp içine....canım çekti,ellerine sağılık.
YanıtlaSilaslında benziyor bir yerde. mantık olarak suyla kabartılan ekmek gibi birşey. öptüm mazesciğim...
YanıtlaSilÇok güzel, değişik hiç duymadığım bir tarif ellerine sağlık. Böyle güzel tarifleri yapan bir hanımın formunu koruması zor olmalı :))
YanıtlaSilHııııı bir nevi sarımsaklı ekmek yapar gibiiii ama bu çok hoş soslu soslu :)
YanıtlaSil