..

11 Eylül 2012 Salı

Papara


                    Papara, bayat yada sert ekmekten yapılan bir kahvaltılık. Bayat ekmekleri hep ekmek köftesi mi yapacağız? Bir de böyle deneyin derim. Şahsen ben çok seviyorum, Denemeniz Dileğiyle...

Papara için malzemeler:

  • İstediğiniz kadar ekmek dilimi(küp doğranmış)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber yada beyaz biber
  • 1/2 kaşık kimyon
  • 1/2 çay kaşığı isot yada kırmızı pul biber
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • sıvıyağ
  • 1/2  çay bardağı kadar ılık su




Yapılışı:
  1. Yanmaz bir tavaya, biraz sıvıyağ koyup, içine salça katıyoruz. Biraz kavurduktan sonra, ekmekleri katıp iyice her tarafını kızartıyoruz. 
  2. Üzerine baharatları katıp tekrar karıştırıyoruz.
  3. Üzerine suyu ekleyip, kapağını kapatıyoruz, kısık ateşe alıyoruz. Biraz buharlaşsın.
  4. Bir yumurtayı küçük bir kasede çırpıp, yemeğe katıyoruz. 
  5. Yemeye hazırdır paparamız afiyet olsun...


20 yorum:

  1. Çok ama çok ilginç geldi mutlaka denemek isterim. Çok teşekkürler paylaşım için ,ellerinize sağlık. Paparayı yiyeceğim :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten öyle de bir deyim vardı değil mi? :) Neyse ye canım belki sende benim gibi seversin.

      Sil
  2. benim bildiğim papara et suyu ile bayAT EKMEKlerin bir araya gelip etlerin üzerine tiftiklenmesi ile olur. ama her yöreye göre değişiyor demekki değişik bir tarif denemeye değer:) ellerine sağlık cnm

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. canım bizde ona tirit derler. papara daha çok baharatlı salçalı yapılır isteğe göre yumurta da eklenebilir. ama senin de dediğin gibi yöreden yöreye değişiyor. sevgiler canım

      Sil
  3. çocukluğumun yemeği beni aldı götürdü elinize sağlık annem çok yapardı bayat ekmekleri değerlendirmek adına çok da severdik yanlız biz sarımsaklı yoğurt da ekerdik mantı havası olurdu

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. bak bu iyi fikir sevgili kardelen. sarımsaklı yoğurt ? Neden olmasın. Hatta mükemmel olur bence de.

      Sil
  4. ellerine sağlık canım:)
    ömrümde paparayı babam kadar güzel yapanı görmedim desem abartmam:) çok severim:)
    sevgiler..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. babanın yaptığı şekilde paylaşırsan biz de senden öğrenmiş oluruz denizciğim. bekliyorum merakla. sevgiler canım

      Sil
  5. Rahmetli büyükanneannem yaaprdı. Okurken rahmet diledim. Elelrinize sağlık. Afiyet olsun.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Allah rahmet eylesin. teşekkür ederim nursevin hanım

      Sil
  6. Ellerine sağlık. Tok karnına bile çok güzel görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. beğendine sevindim kekiğim. sana da sevgiler...

      Sil
  7. günaydınlar, bayat ekmeklerin değerlendirilmesi için düşünülebilir denemekte fayda var ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. bayat ekmekleri atmaya kıyamıyorum bu da oldukça geleneksel bir yemek sunacığım teşekkür ederim

      Sil
  8. Böyle bir tarifi ilk kez duyuyorum ama yalan olmasın bu ismi duymuştum. Fotoğrafların da gayet güzel duruyor :) Yeni tariflerini bekliyoruz

    Hoşçakal !

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. "paparayı yemek " deyiminden duymuş olabilirsin konuşan balon:) artık ne için söyleniyorsa. teşekkür ediyorum canım

      Sil
  9. hm,papara dedin de benim hanımlarım bebek iken papara ile büyüdüler,yanına da mutlaka domates suyu,benimki si çok basit:tereyağı kavurup,su katıyordum,kaynatıp kenara alırdım,ekmek ve peynir dorayıp içine....canım çekti,ellerine sağılık.

    YanıtlayınSil
  10. aslında benziyor bir yerde. mantık olarak suyla kabartılan ekmek gibi birşey. öptüm mazesciğim...

    YanıtlayınSil
  11. Çok güzel, değişik hiç duymadığım bir tarif ellerine sağlık. Böyle güzel tarifleri yapan bir hanımın formunu koruması zor olmalı :))

    YanıtlayınSil
  12. Hııııı bir nevi sarımsaklı ekmek yapar gibiiii ama bu çok hoş soslu soslu :)

    YanıtlayınSil

yorum var