..

29 Mayıs 2012 Salı

Kuru Domatesli Menemen

                 
                           Dün itibariyle, Bengi'nin randevusunu erteledim. Çünkü sabah kalktığımda beni benden geçiren bir baş ağrısıyla uyandım. Migrenim tutmuştu yine. Sanırım bu seferki sebep, Bengi'nin sağlık durumuna fazla takılmış olmamdı. Üstelik bir de ilacımın bittiğini gördüm.
                           Eşim sağ olsun, sabah çayı, kahvaltıyı kendisi hazırlamış. İzgi ile birlikte kahvaltılarını yapmışlar. Ben zorla saçını tarayıp topladım, o kadar. Sonra eşim İzgi'yi okula bıraktı, bana ilaçlarımı aldı geldi. Ben, o ilaçları alınca bir yatmışım ki 12'ye kadar. Yine eşimin telefonuyla uyandım. Nasıl olduğumu sormak için aramış. Bir de bana sürpriz yapıp çalınan telefonumun yerine, yeni telefon almış gelmiş. Ben senin hakkını nasıl öderim. Sağ ol Aşkım.
                        Bize dualarını ve iyi dileklerini bildiren bütün dostlarıma gönül dolusu sevgilerimi gönderiyorum. Sağ olun, var olun hep hayatımda.
                        Benden haberler bunlar sevgili dostlar. Bu hafta Bengi'yi doktora götürmemeye karar verdim. Kermes falan var okulda, orada görevliyim. Bütün karpuzları bir koltuğa sığdırmaya hacet yok. Stresli, yorgun günler istemiyorum artık. O migren ağrısını bir daha çekmek istemiyorum, en azından uzunca bir süre.


                        Yukardaki menemene gelince, 1 hafta kadar önce yapmıştım. Geçen yaz kendi kuruttuğum domatesler kalınca, artık nasıl olsa mevsimi de geliyor. Evdeki stokları bitirme çabasındayım. Bir tanıdığımdan duymuştum. Onun komşusu, çok miktarda domates kurutuyormuş. Buzluğa atmak yerine, bununla yapıyormuş menemeni. Bütün kış bunu yiyorlarmış. Hiç fena fikir değilmiş. Bende denedim. Tadını çok beğendim. Ben yumurtaları bütün kırmadım. Çırpıp karıştırdım. Hatta 1 yumurta kullandım (çok yumurtayı sevmem çünkü). "-Tadı nasıldı?" derseniz kendine has bir mayhoşluğu var. Bu da çok yakışıyor. Denemeniz dileğiyle...

Kuru Domatesli Menemen için malzemeler:
  • İstediğiniz kadar kuru domates (Ben küçüçük kase ölçüsü kullandım)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tane yumurta.
  • Çok az sıvıyağ.
Yapılışı:
  1. Domatesleri, 10 dakika önceden sıcak suda yıka ve sıcak suda yumuşaları için beklet.
  2. Sonra domatasleri doğra.
  3. Soğanları, küp kop doğra, hafif yağda kavur.
  4. Domatesleri ekle, biraz tuz ekle kavur.
  5. Üzerine kırılıp çırpılmış yumurta ekle.Afiyet olsun...