..

12 Ocak 2012 Perşembe

Greyfurtlu Elmalı Roka Salatası


                          Çook hastayım. İki gündür (öyle görünüyor ki birkaç gün daha sürecek) grip olmuşum. Her yerim ağrıyor.Boğazlarım, başım... Havalar soğuyup kış kendini gösterince hasta olmamak imkansız gibi bir şey bizim evde. En önce eşim yakalandı sonra ben, kızlara geçmez inşallah.
                         Doktorlar sarılıp öpüşmeyin diyorlar. Uzak durmak lazım böyle zamanlarda. Bizim Gülbeyaz teyzeye göre ise "Sarılıp öpüşmekten bir şey olmaz.Yeter ki niyetini bozma" Evet yanlış duymadınız. Grip de birçok diğer şeyler gibi niyetle oluyormuş. Yani eğer sen "gönlünü çürük tutarsan" bulaşırmış. Sen çok yaşa emi Gülbeyaz teyze.
                         Salatamıza gelince, roka salatasını bir de böyle deneyin derim. Erik ekşisi sosunu çok beğendim. Greyfurtlu roka salatası daha önce yapmıştım ama bu kez içine  Amasya elmasının o kendine has kokusunu da ekledim. Sonuç güzeldi. Lor isteğe göre konulmayabilir.  Daha fazla muhabbet etmek isterdim ama inanın zor duruyorum. Benden bu kadarlık dostlarım. Bol sağlıklı, bol vitaminli günler dilerim hepinize. Sevgiler...

Malzemeler: 1 küçük demet taze roka,5-6 dal taze nane, 1/2 büyük greyfurt,1 küçük Amasya elması, 2-3 yemek kaşığı lor, 2 yemek kaşığı zeytinyağı,3 yemek kaşığı erik ekşisi sosu.

Yapılışı:

  1. Rokalar yıkanır elimizle büyük parçalar halinde, derince bir kaseye doğranır.Naneler için de aynı işlem yapılır.
  2. Greyfurt soyulur ve dilimlere ayrılır. Üzerindeki ince zarlar soyulur büyük parçalar halinde salataya eklenir.
  3. Elma soyulur ve ince küçük dilimler halinde salataya eklenir.En üste lor peyniri serpirilir.
  4. Zeytinyağı ve erik ekşisi sosu hazırlanır. Salataya servisten hemen önce ilave edilir.Afiyet Olsun...