..

9 Ocak 2012 Pazartesi

Ev Usulü Kapalı Kıymalı Pide


                          Şu soğuk ve karlı kış gününden merhaba hepinize. Havalar soğudu, hastalıklar başladı. Ev halkı birer ikişer hasta yataklarında yatmaktalar. Ben ise kah meyve suyu sıkıyorum onlara, kah sıcak çorbalar... Bir türlü halihazırda bulunan tarifleri paylaşmak nasip olmuyor. Bütün gün yataktan çıkmayan sevgili kocacığım, soğuk terler döküyor.Çocuklarımı mümkün oldukça yanına sokmamaya çalışsamda, yaramaz Bengisu bir türlü durmuyor. Bir sebep bulup babasının yanında alıyor soluğu.
                           Rabbim hepinize şifalar versin diyorum ve bu tarifimi   Çay Kahve Bahane Etkinliği evsahibesi gülayce'ye gönderiyorum. Sevgilerimle...



Malzemeler: 1 su bardağı ılık  süt,1/2 su bardağı sıvıyağ,1 küçük paket kuru maya,1/2 su bardağı ılık su,2 tatlı kaşığı tuz,3 tatlı kaşığı şeker, 1 yumurta beyazı(sarısı üzerine),aldığı kadar un.
İç harcı için; 200 gram kadar yarımyağlı kıyma, 1/2 demet kadar ince kıyılmış maydanoz,1 kuru soğan, karabiber, tuz.
Üzeri için haşhaş tohumu ve yumurta sarısı.

Yapılışı:

  1. Ilık süt, ile mayayı iyice erit, içine su, sıvıyağ ve yumurta beyazını ekle, tuz ve şekeri de katıp aldığı kadar unla bir hamur yoğur.Hamur kulak memesi kıvamında olsun. Yarım saat kadar sıcak bir ortamda üzeri kapalı olarak beklet.
  2. İç harcı için soğanı incecik kıy kıymaya ekle. Maydanozu incecik kıy tuz ve karabiber ile birlikte kıymaya ekle.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler al, tek yönlü olarak uzunlamasına olacak şekilde aç.İçine sıra halinde uzunlamasına harcı koy. Uçlarına yumurta sarısını sür daha iyi yapışması için. Uçlarından birleştir. Hamur bitene kadar işlemi tekrarla. 
  4. Üzerine yumurta sarısı sür ve isteğe göre haşhaş tohumu katarak 180 dereceli fırında iyice kızarıncaya kadar pişir.Afiyet Olsun...