..

11 Mart 2015 Çarşamba

Mısırgevrekli Kurabiye


  Mısırgevrekli kurabiyeyi yaparken en zor kısım nişastanın şekil alması oluyor. Görümcem farklı markalarla aynı tarifi denediğinde şekil verememiş mesela.  İkinci dikkat edilecek kısım ise yanınızda bir yardımcınız olursa biriniz çikolataya atarken bir diğeriniz mısırgevreğine bulayabilir. Çünkü hemen ardından dolaba kaldırılması gerekiyor.
   Mısırgevrekli kurabiyeler çok nefis gerçekten. Ayrıca bir iyi tarafı daha var, buzlukta saklanması. Buzlukta uzun süre halihazırda kurabiyeleriniz olabiliyor. Tabi bu konuda da biraz dikkatli olmakta fayda var. Buzluk kokusu sinmemesi için üzerini streçleyip yada  kapalı bir kap ile saklamalısınız. Hatta varsa ayrı bir çekmecesinde saklamak daha yararlı olacaktır. Misafirlerinizden kesinlikle tarif  isteyenler olacaktır. Denemeniz dileğiyle...

Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 800 gram mısır nişastası (buğday olmaz)
  • 1 paket kabartma tozu
Çikolata sosu için:

  • 600 gram çikolata (ekmeğe sürülebilir olandan)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  •  Sıcak su

  • Üzeri İçin:
    • 500 gram mısır gevreği (ince yuvarlak ve sade olanlarından)

    Yapılışı:
    1. Mısırgevreğini bir kaseye boşaltıp, elimizle ufalıyoruz. Yoksa çok şekilsiz oluyor.
    2. Hamur için gerekli malzemeleri katıp yoğuruyoruz. Ele kolay gelmeyen bir hamur oluyor. Zaten bu yüzden çiğköfte şekli veriliyor. Hamur yoğurdukça biraz daha özleşecektir.
    3. Hamurdan küçük parçalar alıp çiğköfte şekli veriyor, tepsiye diziyoruz.
    4. Bu şekilde önceden ısıtılmış fırında 160 derecede, beyazlığını yitirmeden pişiriyoruz. Bu ölçüyle 3,5 tepsi kadar kurabiye çıkıyor. (margarin yada tereyağ farkından biraz değişebilir)
    5. Çikolata sosu için kurabiyeler pişerken çikolatayı bir geniş kaseye alıp, altına sıcak su koyuyor bu kaseyi bu sıcak suyun içine oturtuyoruz. Bir kaşık yardımıyla bir taraftan sıvıyağ katıyor bir taraftan karıştırıyoruz. Kurabiyeleri bulayacak hale gelince sıcak suda kalmaya devam ediyor. Bu işlemi kurabiyeler pişmeden yapmalısınız yoksa yetişmeyebilir.
    6. Kurabiyeler fırından çıkınca soğuyor ve bu çikolatalı kaba alıyoruz. Önce çikolataya sonra ardından mısırgevreğine bulayarak tepsiye alıyoruz. Bu şekilde buzdolabına kaldırmamız gerekiyor.
    7. Bu kurabiyeler buzdolabının buzluğunda saklanıyor. Yemeden birkaç dakika önce çıkarmak yeterli oluyor. Bu şekilde çikolatası erimeden tüketebiliyoruz. Ayrıca dondurmayı anımsatacak bir tat ortaya çıkıyor.