Uzun aradan sonra işte yine sizlerle beraberim. Merhabalar Dostlarım...
Zorunlu ayrılığım, sonunda nihayete erdi çok şükür. Bu ayrılığın ardından, tatlı başlayalım istedim, o muhteşem lezzet, "un kurabiyesi" ile açılışı yapıyorum inşallah.
Hem ağızda dağılıyor, hem de biraz sert olduğu için ufalanıp gitmeden o bilindik un kurabiyesi tadını alıyoruz.
İtiraf etmeliyim, un kurabiyesi çocukluğumun unutulmaz lezzetindendir. Kesinlikle bir tane ile yetinemem doğrusu. Arkadaşım Meral'de yedikten sonra ne kadar özlediğimin farkına vardım.
Un kurabiyelerini iki kez yaptım. Meral'den aldığım ölçüler farklı idi. İlkini onun verdiği aynı ölçüde yaptım, fakat ben evde uyguladığımda, bir takım farklılıklar oldu. Sanırım, margarinin markası ve suyunu alırken, birkaç kez suyunu almam un miktarının artıp azalmasına sebep oldu. İşte bu nedenden dolayı, sizler denemek isterseniz, un miktarını kaşık ile teker teker eklerken, bir taraftan yoğurup ölçüyü belirlemenizi öneririm. Bu şekilde en doğru ölçüyü bulabilirsiniz.
Bana gelince, ben iki kez margarini eritip iki kez suyunu aldıktan sonra 10 tepeleme kaşık un eklemem yeterli oldu. Yeterli olmaktaki kasıt, elimizle şekil verebilmektir.
Sevgili arkadaşım Paşasofram'ın düzenlemiş olduğu Yumurtasız ve Sütsüz Tarifler etkinliği için hazırlamıştım bu kurabiyeleri. Fakat malesef bilgisayarın bozulması ile, ancak bugüne nasip oldu.
Un Kurabiyesi İçin Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 10-11 kaşık un tepeleme
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
- Margarini küçük bir tencerede, ocakta eritiyoruz. Sonra soğuk bir yere koyuyoruz. En son buzdolabının buzluğuna atıp, iyice donmasını sağlıyoruz. Çıkartınca, birkaç dakika bekliyor ve tencenin dibinde suyu birikiyor. Bu suyu döküyoruz.
- Margarinin suyunu bu şekilde alınca, tekrar ocağa alıyoruz ve eritiyoruz.
- Margarin tekrar ılınıyor. Bu kez içine pudra şekeri, 10 kaşık un ve kabartma tozunu ekliyoruz. Yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurdan parçalar alıp, uzun bir şekilde yuvarlıyoruz.
- Üzerinden çatalla iz yapıp, istediğimiz uzunlukta kesiyoruz.
- Yağlı kağıt üzerine, önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. (Kurabiyeler fırından çıkarmadan önce elinizle alın, kolayca geliyorsa olmuş demektir.)
- İsteğe göre pudra şekeri serperek tüketebilirsiniz. Afiyet Olsun...
hoşgeldiniz epey ara verdiniz.kurabiyeler enfes ve malzemeler az.pratik.elinize saglık
YanıtlaSilsevgiler
hoşgeldin Elifcim
YanıtlaSilhoşa gidecek bir lezzetle geldin :)
ben de un kurabiyesini hiç yapmamakla beraber çok severim
buradan anlaşılıyor ki başkalarına yıkılıyorum :))
ellerine sağlık
sevgiyle...
En sevdiğim kurabiye. sizde nefis yapmışsınız. Ellerinize sağlık vE hOŞGELDİNİZ.
YanıtlaSilMargarinin suyunu kaybetme yöntemide çok akıllıca ayrıca. Hurma Tatlısı yaparken sırf o suyu kaybetmek için kaynatırda kaynatırız yağı..
YanıtlaSilCanım hoş geldin:) bilgisayarının olmasına çok sevindim.Un kurabiyesi nefis olmuş eline sağlık sevgilerimle:)
YanıtlaSilhos geldin. elifim :))))
YanıtlaSileline saglik canim.
Hoşgeldin canım tarifinle yazınla gözümüz gönlümüz şenlendi.. Kurabiyelerin yine çok güzel inşaAllah bir daha bu kadar uzun ara vermezsin..Sevgilerimi bırakıyorum canım Allah'a emanet ol..
YanıtlaSilHoşgeldin canım,hoşluklar getirdin:)
YanıtlaSilKurabiyelerin,acıktırdı beni..
Ben de yapmalıyım tez zamanda.
Afiyetle..
nefiss, nefis..
YanıtlaSilCanım hoşgeldin asla dayanamam un kurabiyesine ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilKurabiyeler muhteşem görünüyor. Margarinin suyunu alma olayını ilk kez duydum ben de deneyeceğim bunu.....
YanıtlaSilfevkaladenin fevkinde olmuş eline sağlık
YanıtlaSilHoşgeldin canım,
YanıtlaSilvallahi bayıdım un kurabiyelerine, ellerine sağlık olsun.
Sevgiler
Canım,
YanıtlaSilhoş geldin. Ellerine sağlık. Dönüşün muhteşem olmuş. Çok güzeller.
Sevgiyle kal.
aaa, bizim kız gelmiş,hoş geldin canım,tatlı da gelmişin,bu lezzeti kim sevmez ki,ellerine sağılık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok güzel görünüyor ...
YanıtlaSilCok güzel kurabiyeler olmus canim ellerine saglik, etkinlige yetismedikleri icinde gercekten üzüldüm ama yinede aramiza dönebilmen cok güzel oldu
YanıtlaSilellerinize sağlık.nefis görünüyor.Yağı eriterek yapmanız ilginç olmuş.Ben aynı tarifi yağı yumuşatarak yoğurup yapıyordum.Ama birde bunu denemek istiyorum.izlemeye alıyorum.bana da beklerim sevgiler.
YanıtlaSilsuper gozukuyo elinize salik dediyicem
YanıtlaSilMerhaba acaba bu kurabiyeye vanilin ekleyebilir miyiz?
YanıtlaSilMerhaba acaba bu tarife vanilin ekleyebilir miyiz?
YanıtlaSil