..

2 Ekim 2011 Pazar

Kepekli Hurmalı Kurabiye


Geçen hafta yaptığım bu kurabiyenin tarifini vermek bu haftaya kaldı. Ben aslında tembel ve uyuşuk biri değilimdir ama ne hikmetse aniden soğuyan havalar mı desem okulların açılması ve düzenin değişmesi mi desem ne desem bilmiyorum bir türlü elim kolum kalkmıyor sanki. Geçen haftanın işini bu pazar gününde bitireyim de pazartesi yine ayni kasvetle başlamıyayım dedim. Veeee tarifi vermeden edemeyeceğim bu kurabiyeleri es geçmek istemedim. Gerçekten muhteşem oluyorlar. Abartıyorum sanıyorsanız denemesi bedava.

Malzemeler: 1 paket oda sıcaklığında margarin,2 yumurta(birinin beyazı üzerine),1 çay bardağı sıvıyağ,8 kaşık şeker,5 bardak kepekli un,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,1 çay bardağı kırılmış fındık içi,10-12 adet hurma.

Yapılışı;

  1. Margarin,yumurta(yumurtanın birinin beyazını bir kaba alıyoruz diğerlerini karıştırıyoruz) ve sıvıyağı bir kaba boşaltıp şekeri ekliyoruz. Şekeri mümkün olduğunca elimizde karıştırarak eritiyoruz.
  2. Unu ve kabartma tozu,vanilini ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.Bu esnada küçük parçalar halinde doğranmış hurmaları ekleyip elimizde şekil veriyoruz.
  3. Kurabiyeleri daha önceden ayırdığımız yumurta beyazına batırıp sonra fındık kırığına batırıyoruz.
  4. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişinceye kadar bekletiyoruz.Afiyet Olsun...