..

10 Haziran 2011 Cuma

Krem Şantili Kurabiyeler

           
                Bu tarifi Lama'dan almıştım. Uzun süredir yapmak istiyordum ki bugüne nasıpmiş. Hani aniden eve misafir gelir yada geleceğini haber alırsınız ne yapayım telaşına düşersiniz yada akşam akşam canınız çayın yanında tatlı bişeyler çeker hem çıtır hem gevrek olsun ama birazda tatlı olsun istersiniz ya, işte tam o anlara göre bir tarif bu.
                Lama'nın yaptığı tarife yumurta sarısı ve birazda pudra şekeri ekledim. Güzel oldular, tam benlik sizede tavsiyem dar zamanlarda yapılacak güzel bir tarif olduğu yöndedir.
              Malzemeler:
1 paket vanilyalı krem şanti, 1 su bardağından bir parmak az sıvıyağ, 4 kaşık pudra şekeri, 2 yumurta sarısı, 3 su bardağı un,yarım çay kaşığı kabartma tozu, üzeri için: yumurta beyazı ve istediğiniz herhangibir süs ve eğer tatlı seviyorsanız pudra şekeri.
               Yapılışı:
  1. Üzeri için olan malzemeler hariç hepsini derince bir kaseye alın ve yoğurun.
  2. Kurabiyeye istediğiniz şekli verin(şekil verme aşaması biraz zahmetli ,çatlaklar olacaktır)
  3. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra çıkartılır ve yumurta akı sürülüp kurabiye süsü eklenir tekrar fırına sürülür.
  4. Birkaç dakika bekletilir çıkartılır.
İşte bu kadar basit. Denemesi benden yapması sizden AFİYET OLSUN...

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk

    

          Herkesin yapmışlığı vardır fırın poşetinde tavuk. Ben de yapıyorum. Bu kez sizinle köri katmadan daha sade sevenler için yaptığım şekliyle paylaşacağım. Bu tavuğa köri yerine kişniş ve kekik kullandım. Size de tavsiye ederim.
             Malzemeler:
6-8 adet tavuk budu yada tavuk parçası, 1 tane soğan, 1 tane havuç 1 tane patates, 1 tane patlıcan, biraz süt, sıvıyağ, ve birkaç damla limon suyu, bir tatlı kaşığı toz kişniş, bir tatlı kaşığı kekik.
            Yapılışı;
  1. Tavuğumuzu yapmaya önce onu marine etmekle başlıyoruz. Tavuklarımı yıkayıp bir kaba aldıktan sonra üzerine yarım çay bardağı kadar süt bir yemek kaşığı kadar sıvıyağ ve biraz limon damlası damlatıyoruz tuzunu da ekleyerek tavuklarımızı 1-2 saat dinlendiriyoruz.
  2. Sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde dilimliyoruz. Kuru soğanı tavuklarımızın üzerine yarım ay şeklinde doğrayıp elimizle biraz karıştırıyoruz.;(soğanın tadının ete geçmesini istiyoruz)
  3. Sebzeleri tavuklarla karıştırıp fırın poşetinin içine alıyoruz. Bir iki yerinden delerek havasının çıkmasını sağladıktan sonra 200 derece fırında 30-40 dakika kadar hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
                                                   AFİYET OLSUN


Havuçlu Fırın Makarna

         

             Yıllar önce yapmıştım ilk kez bu tarifimi. Babam çok beğenerek yemişti, bazen hala ister benden yapmamı. Kulağa tuhaf gelse de havuç makarnaya yakışıyor. Pişse bile ayrı bir kıtırlığı oluyor. En çok onu seviyorum ben.
            Ayrıca o zamanlar makarnanın kaşarı yerine bizim kendi yaptığımız köy peynirini koyuyordum ki bu ayrı bir güzellik veriyor. Tabi şimdi o köy peyniri bulamasamda kaşarla idare ediyorum. Sizin eğer daha çeşnili bir peyniriniz varsa onu kullanabilirsiniz fakat kaşar gibi erimesi gerekiyor.

Malzemeler:
Yarım paket istediğiniz makarna, 1 orta boy havuç, 100 gram kaşar rendesi, 200 gram dana eti (yumuşak yerlerinden),   1/2 yemek kaşığı salça, tuz.

Yapılışı:
  1. Makarnayı biraz diri olacak şekilde tuzuyla birlikte haşlıyoruz.
  2. Etleri kuşbaşından biraz daha küçük parçalara ayırıyoruz. Yağda kısık ateşte hafifçe kavuruyoruz. (Dikkat edin fazla kurumasın)
  3. Havucu rendeleyip hafif kavuruyoruz.
  4. Haşlanan makarnamızı süzdükten sonra bir tencereye biraz yağ koyup 1/2 salçayı kavuruyoruz ve hemen üstüne makarnamızı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.(İçine bu esnada çeşnili peynir varsa biraz peynir eklerseniz lezzeti artar)
  5. İçine etleri ve havuçları ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra hafif yağlı tepsimize alıyoruz. Üzerini kaşar rendesiyle kapatıp kaşar eriyene kadar fırında tutuyoruz.
                                                AFİYET OLSUN ....