..

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Mücver

                  
                             11 günlük bir aradan sonra haliyle bende tariflerde birikti dostlarım.Ben şimdi size kabağın o en güzel yemeklerinden biri olan mücverle merhaba diyeceğim. Mücverin en önemli püf noktası hiç şüphesiz dağılmadan pişmesini sağlamak. İşte bu tarifle tam da dağılmadan yapabilirsiniz.

Malzemeler:
2 adet kabak, 1 tane patates, 1 tane yumurta, 1 tane kuru soğan, 2 çay kaşığı sebze çeşni, 2 kaşık un,kızartmak için yağ,isteğe göre yarım su bardağı rendelenmiş kaşar.

Yapılışı:
  1. Kabakları, patatesleri soy rendele. Soğanları rendele karışıma ekle.Sularını elinle sıkıca süz. Hiç suyu kalmaması gerekiyor.Yumurtayı kırınca ve tuzu ekleyince sulanmaması lazım. Yumurta kır un ve  sebze çeşnisini ekle,gerekirse ayarlayarak tuzunu da ekle.
  2. Kaşıkla al.Biraz incelt kızgın yağda altı üstü kızana da dek kızart. Fazla yağını alması için peçetenin üstüne koy. Daha sonra servis tabağına al.Afiyet Olsun...

Merhabalar Ben Geldim...

                     
                             En son temmuz 29 da paylaşımda bulunduğumu biliyorum. Bir kaçış, bir dinlenme, belki ramazandan belki tatilden diye düşünmüşsünüz biliyorum yokluğun sebebini. Ama hayır dostlarım bunların hiç birisi değil. Sadece o en bilindik en bildik şey bu seferki sebebim: Bilgisayarım bozuldu. Geldi, tekrar gitti tekrar geldi tekrar gitti. Derken bu akşam kavuştum bilgisayarıma. Ne meder şeymiş bu illet. Sigara içer gibi, çikolata sever gibi bir şey olmuş bende. Velhasıl anladım sonunda ben ve bilgisayarım kesinlikle ayrılmaz ikili olmuşuz. İyiki varsınız iyiki oralarda bir yerlerde beni ve yazılarımı okuyan o canım dostlarım var. Hepinizin ramazanını geç de olsa kutlarım. Hepinizi seviyorum canlarım....