..

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Şeftali Rüyası

                 Şeftali tadı, kokusu o kendine has lifli haliyle en sevdiğim meyvelerden biridir. Ama dolapta yumuşayınca pek de sevmem doğrusu. Pazar günü aldığımız şeftalilerin bir kısmını yumuşamış görünce değerlendirmek hem de şu sıcak yaz günlerinde sütlü tatlı eşliğinde biraz serinlemek istedim. Ve işte ortaya böyle bir şey çıktı. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Biz çok beğendik doğrusu...

 Malzemeler:
Muhallebisi İçin: 1kg süt, 1 su bardağı şeker, 1 kaşık un, 2 kaşık nişasta,3 kaşık pirinç unu, vanilin, isteğe göre biraz margarin.

Üstünün marmelatı için:  4 şeftali, 1 kaşık nişasta, yarım su bardağı kadar (tadını kontrol ederek ekledim) şeker.
 Süslemek İçin:  2 tane şeftali, tavanın altını örtecek kadar şeker.

Yapılışı;
  1. Vanilin ve margarin hariç bütün muhalebi malzemelerimizi karıştırıp bir muhallebi yapıyoruz. Pişince tabanı ıslatılmış tepsimize döküyoruz.
  2. Muhallebimiz soğurken biz şeftalilerin kabuklarını soyup 4 tanesini blendırdan geçiriyoruz ve tavaya alıp nişasta ve şeker ekleyerek marmelat hazırlıyoruz.Biraz ılınınca muhallebimizin üzerine eşit şekilde yayıyoruz.
  3. Kalan iki şeftaliyi de soyup dilimler halinde doğruyoruz. Tavamıza karamel yapmak için tabanını örtecek kadar şeker koyuyoruz. Şeker karamelize olunca şeftalileri ekliyoruz ve ters yüz ederek her tarafının karamelize olmasını sağlıyoruz. Tepsimizin üzerine diziyoruz. Afiyet Olsun...