Merhabalar, Sevgili Dostlar. Pırıl pırıl bir Ankara günündeyiz, aralığın ortasında.
Kaymaklı poğaça, değişik bir lezzet oluyor. Biraz kıyır ama kıtır değil, biraz gevrek diyebileceğim bir tür poğaça yada rulo da diyebiliriz. Bir kere kimsenin sevmeyeceği bir tat olmuyor, ikincisi, şekli ile her yere yakışıyor. Denemeniz dileğiyle...
Kaymaklı Poğaça İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 yaşmaya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 gram kaymak
- 19 kaşık (tepeleme) un (gerekirse eklenebilir)
İç Harcı için:
- zeytin ezmesi
Üzeri İçin:
- Ilık süt ve şeker ile mayayı eritiriz. İçine diğer malzemeleri katıp, kulak memesi kıvamında hamur yoğururuz.
- Mayalanması için, üzerini örter, 30 dakika bir kenarda mayalanmaya bırakırız.
- Hamur mayası geldiğinde, 4'e böleriz. Her böldüğümüz hamuru, 1/2 santim kalınlığında açar, içini sıvıyağ ile yağlarız. Yufka keser gibi, 8'e böleriz.
- Üçgenlerin en geniş kenarına, zeytin ezmesinden koyar, rulo şeklini veririz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizeriz.
- Biraz da bu şekilde mayalanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiririz. Afiyet Olsun...
ooo kaymaklı...
YanıtlaSilmutlaka denemeli....
ellerine sağlık canım...
hayırlı cumalar...
BA-YIL-DIM ellerinize sağlık
YanıtlaSilAnkaraya sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık elifim çayın yanına ne güzel yakışır:)
Aldım masayı hazırlıyom.Hadi gel çay içelim:)
Offf canım çok istedi şimdi:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilEnfes görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık harika olmuş inanılmaz bişey aynı şekilde bende evvelki gün pişirdim yayınlanmayı bekliyor:) sevgilerimle..
YanıtlaSilElifciğim çok güzel görünüyorlar. tadıda süperdir. kaymaklı poğaçadan geçen yıl karnıyarık poğaça yapmıştım . Ellerine sağlık. sevgilerr
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilBayıldım ben bu görüntüye. Ellerine sağlık.Muhteşem görünüyor.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
Ellerine sağlık arkadaşım görüntü muhteşem,paylaşımın için teşekkürler.
YanıtlaSilAfiyet olsun.sevgiler.
Ankara pırıl pırıl güneş ama bıçak gibi soğuk puğacalar enfes gözüküyor herşeyi unutturuyor elinize sağlık
YanıtlaSilaynen kardelen hanım pırıl pırıl ama bıcak gibi soğuk
SilBu tarifin kaymaklısını bilmiyorum ama gayet güzel görünüyor ellerine sağlık canım..
YanıtlaSil78. Porselen Demlik Çay Saati etkinliğinin ev sahipliğini bendeniz Yersofrası yapıyorum. Bu ilk etkinliğimde güzel tariflerinizle katılımınızı bekliyorum. Ayrıca http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/399204_488574334520085_1514031743_n.jpg banner i sayfanıza ekleyip etkinliğimizi sayfanızda duyurmanızı rica ediyorum. Katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkürler.
YanıtlaSilküçükken okuduğum bir kitapta :kakaolu poğaça vardı,bu günlerde aklımda dolaşıp duruyor ,zeytin ezmeli poğaçanı öyle algıladım(çok mu canım çekti ne ?),ellerine sağılık canım,bakalım hangi güne kısmet olacak.Mutlu,neşeli hafta dileklerimle.
YanıtlaSilçok güzel olmuş ellerine sağlık zeytinezmesini poğaçalarda açmalarda severim:)
YanıtlaSilKabaklı olurda güzel olmaz olurdmu dimi ama ?
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Çayımın yanına pek yakışırdı..:))
Ankaranın neresinde bulunuyosunuz bir ankaralı olarak merak ettimdide..bebeginizide saglikla büyütün insaallah...Adasiniz Elif
YanıtlaSilYorumum neden gitmiyor anlamıyorum Elif
YanıtlaSil