Geçenlerde Oktay Usta programında, irmikli köfte yapmıştı. Benim aklıma oradan düştü. Sonra bir başka televizyon programında da beslenme uzmanları, "_Ekmek yerine, irmiği köftelerde kullanmak hem daha yararlı hem daha lezzetli oluyor." deyince,"_Kesin yapmalıyım." dedim.
Nitekim beklediğim gibi de başarılı oldu. İrmik köfteyi daha bir lezzetlendirdi. İrmikli köftede, yumurta kullanılmıyor. İrmiğin kendine has yapışkansı hali, köfteye yeterli özelliği sağlıyor ve dağılmıyor. Tek şart, iyi yoğurup, dinlendirmek.
İrmikli Köfte İçin Malzemeler:
- 500 gram dana kıyma
- 1 büyükçe kuru soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme olmasın)
- 1 küçük kahve fincanı irmik
- tuz
- karabiber
- pul biber
- kimyon
Kızartmak için:
- Kıymanın üzerine rendelenmiş kuru soğan, sarımsakları ve bütün malzemeyi katıp, iyice yoğururuz.
- Yoğrulmuş köftelik harç, buzdolabında, 2 saat bekleyecek. Çünkü bu esnada, irmikler suyu alıp şişecek.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlak harç alırız, ve elimizle yassı şeklinde yuvarlak köfteler yaparız.
- Kızgın yağa atar, kızartırız. Fazla yağını alması için kağıt havlunun üzerine çıkarırız. Afiyet Olsun...
Canım ellerine sağlık, afiyetler olsun.
YanıtlaSilbulgurlu yapmıştım ama irmikli denememiştim....
YanıtlaSildeniycem...
ellerine sağlık canım...
görüntü nefis canım benim,
YanıtlaSilellerine sağlık,keyifli bir akşam diliyorum,
şeri...
Köftenin her hali kabulümdür:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Mutlu haftalar diliyorum...
Sevgilerimle..
görüntü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilirmikli bende denemedim ama güzel olmuşsa bende deniyim,eline sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım yarım ekmeke arsı lütfen:)
YanıtlaSilsevgiler
Ellerine sağlık canım. Ara sıra ben de koyarım çok da güzel olur. Sevgiler.
YanıtlaSilnotumu bende almıştım canım . çok güzel görünüyor köftelerin ellerine salık Elifcim..
YanıtlaSilDenemekte yarar var , eline sağlık canım
YanıtlaSilha,benim küçük hanıma göre bir köfte diyecektim...kıymalı çıktı ,kıymada hiç denemedim,of,of,ekmeksiz ne tatlı yenir...ben ekmek hamurlarken bazen 1-2 avuç irmik katıyorum ,köftede de yapacağım canım,ellerine sağılık ,atsana bir,kaç tane....
YanıtlaSilEllerine sağlık elifim.
YanıtlaSilkanımın düştüğü bu günlerde senin elinden nefis olur:)
Bende duydum ama denemedim. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilBen yıllardır köftelerimi ekmek kullanmadan irmikle yapıyor.Tecrüblerime dayanarak söylemek isterim çok fazla yoğurmaya gerek yok. Bir gün önceden yada sabah yoğurup akşama kadar buzdolabında bekletmek gerekiyor. Birde ben mutlaka yumurta kırıyorum köfte harcıma. Hafif yumuşak oluyor. Ama dolapta bekledikten sonra kendini çekiyor. Puf puf nefis köftelerimiz oluyor:-) Denemenizi tavsiye ederim.
YanıtlaSilAmanııııın yeme de yanında yat :))
YanıtlaSilFarklı bir tarif mutlaka deneyeceğim üstelikte besin değeri yüksek sevgiler
YanıtlaSilBen denedim..Çok güzel oldu..Tefal Actıfry da kızarttım,az zeytınyağla..Harika..
YanıtlaSil