Lahananın en çok turşusu ve salatasını sevmeme rağmen, değişik bir alternatif olması açısından bu şekliyle de denemeye değer buluyorum. İçine eklediğim diğer sebzeler ile, besin değerini ve renk ahengini sağlamaya çalıştım, ayrıca tamamen benim damak tadıma hitap eden, kuru reyhan ilavesini de şahsen çok yakıştırdım. Tabi her zamanki gibi tercih sizin...
Malzemeler:
- 1/2 lahana (küçük boy)
- 1 büyük portakalın suyu
- 1 adet kuru soğan (büyükçe)
- 4-5 diş sarımsak
- 1/2 kabak
- 1/2 havuç
- 2 adet haşlanmış patates
- 3 kaşık zeytinyağı
- tuz
- isteğe göre 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
Yapılışı:
- Soğanları küp küp doğrayıp, kavururuz. Sarımsakları doğrayıp ekleriz.
- Havuçları kibrit çöpü şeklinde doğrayıp ekleriz. Lahanayı da doğrayıp ekleriz.
- Kabakları doğrayıp ekleriz. (Bütün bu işlemleri sırasında ocağın altı kısıkta olursa iyi olur. Sebzeler eklenince ağzını kapatınız.)
- Patatesi ve portakal suyunu da ekleyip, tencerenin ağzını kapatırız. Kısık ateşte arada karıştırarak pişiririz. İsterseniz pişmesine yakın, isterseniz, servis esnasında kurutulmuş reyhan ekleyebilirsiniz. Afiyet Olsun...
Lahananın yalnızca sarmasını yapıyorum yemeğini hiç denemedim eline emeğine sağlık..
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilçekilişime beklerim =)
http://ceylis.blogspot.com/2013/03/wwwcukkamcom-5-kisiye-cok-sik-elbise.html
Ben en çok sarmasını ve salatasını çoks eviyorum ama bu zeytinyağlısınıda afiyetle yerim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
Günaydın ve ellerine sağlık Elifciğim. Lahanayı ben ve eşim çok severiz. Birde çorbasını yapsam mı diyorum. Bu tarifde çok güzel olmuş diğer tariflerin gibi. Afiyele tüketin. Sevgiler
YanıtlaSilBu sekilde portakalli hic denemedim ama eminim harika olmustur... emeklerine saglik elifcigim....
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık.Bu şekilde denememiştim.gerçekten denemeye değer.lahanayı her haliyle seviyorum.
YanıtlaSilbu kadar olur yani. ben de bu aralar diyet programına girdim ve dün böyle bir yemek yapptım kendime . hatta blogumda palaşayım dedim.sen benden daha cok yasayacakmışşın. ama ben içine dilim dilim domates te koydum fena omadı. sağlıcakla kal bye.
YanıtlaSilben lahana kavurmasına bayılırım,dün lahana turşusundan tavuklu yapmıştım ,yine resim çekemedim ,yana,yana yedik ,1 porsiyon daha var ( bu hafta lahana alıpta yaz için turşu yapacağım özellikle bu yemek için ),belki yetişirim resim çekip tarifi vermeye .Ellerine sağılık canım.
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
YanıtlaSilhafif bir yemek olmuş :)
Arkadasim ellerine saglik, tarif cok guzel.
YanıtlaSilLahanayi sarma haricinde degisik tariflerlede pisirmek gerekiyor. Kis aylarinin vazgecilmez en cok antioksidan bulunan sebzesi.
ya ben de çok severim lahanayı...akşama salatasını yapayım bari:)))
YanıtlaSilSarması ve salatasını seviyoruz ama bu şekilde yerlermi acaba merak ettim. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilellerine sağlık canım sağlıkkk deposuu nefisss:)
YanıtlaSilsevgiler kızımın adaşısı:)
Salatası da nefis olmuş bu sebzenin eline sağlık canım
YanıtlaSilEllerine sağlık farklı olmuş tam bir diyet yemeği olmuş harika.
YanıtlaSilcok güzel bir yemek oldugu belli önceleri cok severdimde ama su lahana diyetini yaptigimdan beri göresim yok lahana yemeklerini :)
YanıtlaSil