Herkese iyi pazarlar. Bu gün sizlere arkadaşım Handan'ın sevgili kayınvalidesinin bir tarifini sunacağım; havuç kızartması.Mücveri andırıyor fakat içinde havuç yalnız bulunuyor. Kavrularak yapılıyor ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde iyi gidiyor. Havucu farklı yemek isteyenlerin tercihi olabilir yada en azından dar zamanlarda kurtarıcı. Ben beğendim yemeği, sizlere de tavsiye ederim. Sevgilerle...
Malzemeler: 1 kg havuç,1 fincan su,yarım fincan sıvıyağ,2 yumurta,1 adet madensuyu,4 kaşık un,tuz, kızartmak için sıvıyağ.
Yapılışı:
- Havuçlar soyulur ve rendelenir. Bir tavada üzerine yarım fincan sıvıyağ, 1 fincan su eklenerek yumuşayıncaya kadar kavrulur.
- Soğuması için bir kenara alınır.Soğuyunca içine maden suyu eklenir.İçine 2 tane yumurta kırılır, tuzu ve unu eklenir(gerekirse 1 kaşık daha un koyabilirsiniz),iyice karıştırılır. Kaşıkla alınarak, kızgın yağda kızartılır.
- Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapılır. Afiyet Olsun....
cok güzel,ilk kez gördüm,ellerine sağlık
YanıtlaSilbende havuç kızartmasını hiç görmemiştim:) kabakla karıştırılırsa da güzel olur herhalde ellerine sağlık...
YanıtlaSilgüzel ve değişik olmuş canım benim ellerine sağlık :))
YanıtlaSilsevgiler:)
kabak ve patates ile karışık kızartıyorum ama sade havuç ilk görüyorum..:)güzel ve değişik denemek lazım..sunumunuz da güzel ellerinize sağlık.sevgiler:)
YanıtlaSilaynı zamanda tam bir vitamin deposu sevgili otuzundan sonra.
YanıtlaSilKabaklada karıştırılabilir neden olmasın zaten ikisi ayrılmaz ikili gibi Şehrinazcığım.
Birincisin böylesi de ayrı bir şekil. Ben beğendim paylaştım denemeye değer. Teşekkürler canım.
Özlemciğim katılırım tabi neden olmasın. Sevgilerimle.
Fatmacığım teşekkürler canım sevgiler...
YanıtlaSilHavuçun faydaları http://www.sifalibitki.biz/havuc.html
YanıtlaSil