Gerçek adı bu değil tabiki. Bunu bende bilmiyordum.Markette gördüğümde dayanamadım aldım. Görünüşleri çok şekerdi, tazeydiler. Neyse sonra öğrendimki adları Girit kabağı imiş.
Ben yine de Tombul Tariflere yakışır olsun diye tombul kabak demeyi tercih ediyorum. Şimdi gelelim malzemelere:
- 1kg kabak( 8 tane )
- 150-200 gram kadar kıyma
- yarım demet dereotu
- birkaç dal taze nane
- yarım çay bardağı pirinç
- 1 domates
- 1 kaşık salça
Yapılışı:
- Kabakları başlarından kesip içini oyuyoruz. İstersek dışına tırtışlı şekil veriyoruz.İçlerini kürdanla birkaç yerinden delip elimizle tuzluyoruz.
- Kıymaya yeşillik ve pirinçleri yıkayıp doğrayarak ekliyoruz. Kuru soğanı ve kabuğu soyulmuş domatesi küp küp doğrayıp ekliyoruz.İçine tuz katıp karıştırıyoruz.(İstersek bu esnada salça ekleyebiliriz.)
- Kabaklarımızı bu harçla doldurup tenceremize yerleştiriyoruz. Üzerine biraz sıvıyağ ve salçalı tuzlu su ekleyip pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN....
Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Bu kabaklarla ilk tanıştığımda adına ben de "tombul kabak" demiştim:))
YanıtlaSilGüzel paylaşımlar dileklerimle...
İlgine teşekkürler canım.Bana da bugüne nasipmiş tombulkabak denemesi.Görünüşü de yeter bence. İyi günler dileklerimle...Yine beklerim.
YanıtlaSilziyaretiniz için çok teşekkürler sık sık uğrarım artık size de bişey sorucam hediye veriyorum şuanda sizi de dahil edeyim mi çekilişe bununla ilgili bişey yazmamışsınız yorumlarda
YanıtlaSilBende denedim bu tarifi görünüşü gibi tadı da çok lezzetli herkese öneririm.Tariflerin devamını diliyoruz:)
YanıtlaSilBende denedim bu tarifi görünüşü gibi tadı da çok lezzetli herkese öneririm.Tariflerin devamını diliyoruz:)
YanıtlaSilTeşekkürler güzel yorumlarınıza ağzınıza sağlık her zaman beklerim.Görüşmek dileğiyle...
YanıtlaSilBen ilk kez böyle bir kabak gördüm :)) çok güzel görünüyor, ellerinize saglık ve afiyet olsun :)
YanıtlaSilteşekkür ederim Aslı. Ben de ilk kez görmüştüm ve ilk gördüğümde de yemeğini yapmalıyım diye düşündüm. Sırf görünüşü bile denemeye değer bir yemek.Her zaman beklerim :)
YanıtlaSilBu dolmaları ben de çok seviyorum zamanında sık sık yaparım ama bir türlü güzel poz vermezler renklerinden olsa gerek şöyle güzel bir kare yakalayamadım.
YanıtlaSilEllerine sağlık......