..

16 Şubat 2012 Perşembe

Sevgi Pastası

TARİF NO: 75
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mutfaktaki Acemi'yi tıklayabilirsiniz.


SEVGİ PASTASI



Adından da anlaşılacağı üzere sevgililer günü için hazırladığım bu pastayı, sevgili TOMBULTARİFLER'İN ev sahipliğini yaptığı "ÇAY, KAHVE BAHANE" etkinliğine gönderiyorum.
Pandispanyanın tamamen doğaçlama olduğunu belirtmek isterim.

Malzemeler:
Pandispanyası için:
4 adet iri yumurta
1 su bardağı şeker
1 büyük portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
1,5 cup un
½ cup nişasta (buğday nişastası kullandım)
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
½ çay kaşığı karbonat
Arasına:
Meyve şekerlemesi ve dilimlenmiş muz kullandım (arzuya göre taze meyveler, çikolata parçaları ya da damla çikolata kullanılabilir)
Kreması için:
İstenilen bir krema hazırlanabilir. Ben arasına damla sakızlı crem ole, üzerine de çilekli crem ole kullandım. Çünkü vaktim kısıtlıydı.
Yapılışı:
Öncelikle fırını 175 der.ye ayarlayıp ısıtmaya başladım. Ardından un, vanilya, karbonat ve k. tozunu birlikte eledim. Yumurtaları ve şekeri birlikte, mayonez rengini ve kıvamını alana kadar çırptım. Diğer malzemeleri de ekleyip homojen bir karışım olacak şekilde çırpmaya devam ettim. Alüminyum folyoyla kapladığım kelepçeli kalıba hamuru döktüm ve batırdığım kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 40-45 dk pişirdim. Fırından alınca, kek bir tarafta soğurken crem oleleri, üzerindeki tarife göre ( arasına kullandığımı, ½ bardak daha az sütle çırptım) ayrı ayrı çırptım. Soğuyan pandispanyayın üzerini bıçakla düzelttim (çıkan parçalar daha sonra truff yapılmak üzere dondurucuya gitti). Ortadan ikiye kestiğim pandispanyayı birkaç kaşık sütle ıslatıp damla sakızlı crem oleyi üzerine yaydım. Muz dilimleri ve meyve şekerlemesi serptim. Diğer parçayı üzerine koyup onu da sütle ıslattım ve pastanın heryerini çilekli crem oleyle kapladım.  

1 yorum:

  1. merhabalar etkinliğinize ben de http://sunadandenemeler.blogspot.com/2012/02/hashasli.html bu tarifle katıldım kolay gelsin başarılar

    YanıtlaSil

yorum var