..

16 Şubat 2012 Perşembe

Elmalı Turta

TARİF NO: 72
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Papatya Şef'i  tıklayabilirsiniz.


Elmalı Turta


elmali_turta_2
MALZEMELER:
250 gr. tereyağı veya margarin,
3 yumurta, 1 paket vanilya,
1 su bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 paket kabartma tozu,
aldığı kadar un.
İÇ HARCI İÇİN:
 4 adet elma, 8 yemek kaşığı toz şeker, yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz, isteğe göre tarçın.
Elmalar kabukları soyulup çekirdekleri temizlenir minik minik doğranır şekerle kısık ateşte biraz pişirilir sonra istenirse tarçın eklenir biraz soğuyunca da ceviz karıştırılır.
elmali_turta_3
YAPILIŞI:
Tereyağı sıcak fırında erime kıvamına yakın şekilde yumuşatılır (mikrodalga da da olur)
Toz şeker ile iyice yoğrulup içine vanilya ve 2 kaşık yoğurt eklenerek karıştırılır sonra da un ile kabartma tozu katılıp yumuşacık bir hamur yapılır çok yumuşak olmalı
Hamurun 3 te biri ayrılıp buzdolabında soğumaya bırakılır kalan 3 te ikilik hamur yuvarlak tart kalıbına veya orta boy borcam tepsiye tabanı yağlandıktan sonra bastırarak yayılır kenarları yükseltilir elmalı harç heryerine yayılıp üstüne de buzdolabındaki hamur çıkarılıp rendelenerek serpiştirilir yada ince ince çubuklar yapılıp kafes şeklinde üstü kaplanır resimde olduğu gibi ve 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir ardından soğuyunca pudra şekeri elenip servis edilir
Beğenilerinize:)

 
AFİYET OLSUN
Allah mutfaklarımızı bereketli etsin inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var