..

16 Şubat 2012 Perşembe

Pırasalı Havuçlu Börek

TARİF NO:70
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Zeytin Tanesi'ni  tıklayabilirsiniz.


TarifimiÇAY KAHVE BAHANE etkinliğine http://tombultarifler.blogspot.com/ e gönderiyorum. Arkadaşımıza kolaylıklar diliyorum.
MALZEMELER
  • 3 Adet yufta
  •  1/2 kg. pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber
Sos için
  • 2 Adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2-3 kaşık yoğurt
  • Üzeri için çörek otu
YAPILIŞI
Pırasaları yıkayıp ince ince kıyın. Havuçların da kabuklarını soyup rendeleyin.  Sıvıyağı bir tavaya katıp, pırasa ve havuçları kavurun.
Diğer tarafta yumurta, süt, yoğurt ve sıvıyağı iyice karıştırıp sosu hazır edin.  Yufkaları Önce dörde, sonra her bir parçayı tekrar ikiye bölerek hazırlamış olduğunuz sostan bir yemek kaşığı miktarda soslayıp, yufkayı yanlamasına ikiye katlayın. Bir yemek kaşığı (yığma) yufkanın geniş tarafına koyarak sigara böreği şeklinde katlayın. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayarak yağlı fırın tepsisine veya yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine sıralayıp üzerine kalan iç harcı sürün. Çörek otu serpip, orta hararetli fırında pişirin. Çok leziz bir börek oluyor. Tavsiye ediyorum.