..

29 Kasım 2012 Perşembe

Kaparili - Tavuklu Makarna



         Merhabalar Sevgili Dostlar. Hayırlı cumalar diliyorum hepinize. Uzun diyebileceğim bir aradan sonra, tekrar sizinle beraberim. Bu süre zarfında, yatılı misafirlerimi ağırladım hayırlısıyla, çocukların okulları ve yeni evin birtakım hazırlıkları sürdü. Bir de şu pek çoğumuzun başında olan, bloggarın resim kotası sorununa takıldım tabi. Cafe Portakal, Deryayla Lezzetler ve Muhabbetin Zerreleri  'den  aldığım öneriler sayesinde bunu da hallettim, şimdilik tabii. Hepsi de sağ olsunlar...
         Kapari, bir bitkinin çiçek açmamış, tomurcuk kısmı oluyormuş. Tomurcuklar açılmadan toplanıyor, öyle tüketiliyormuş. Hatta halk arasında "gebere" olarak bilinen bu bitki, aslında biraz da arsız oluyor, heryerde yetişebiliyormuş. Yöre halkının "gebere" dediği bu bitki, yararlarının öğrenilmesinden ve pazarının oluşmasından sonra, kıymetli oluvermiş :)
        Makarnamıza gelince, ben daha önce kapariyi hiç denemedim. Yararlarını okuyunca, markette gördüğüm turşusunu almaya karar verdim. Ortaya bu şekilde bir makarna çıktı. Kaparinin turşusu, yeterince yararlı olmuyormuş, bu yüzden reçelini öneriyorlar. Naçizane sizlere belki fikir verebilir düşüncesiyle, 1 aydır bekleyen bu güzelim makarnaya geçelim isterseniz. Şimdilik, Hoşçakalın...

Kaparili - Tavuklu Makarna İçin Malzemeler:

  • 1/2 paket makarna
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 1 adet kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 5-6 adet çeri domates
  • 2-3 adet sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kapari turşusu (tabak başına)
  • Üzeri için rendelenmiş kaşar yada istediğiniz bir peynir çeşidi.

Yapılışı:
  1. Makarnayı az tuzla haşlayın. Fazla dağılmadan, hafif diri olacak şekilde haşlayın.
  2. Sarımsakları doğrayın, biraz sıvıyağ ve tavuk göğsünü, kısık eteşte, birlikte kavurun. Üzerine tuz ve çeri domates ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Haşlanmış makarnayı, süzdürüp, bu karışıma katın. Biraz da böyle soteleyin.(Lezzeti makarnaya geçinceye kadar)
  4. Makarnayı, servis tabağına alıp, üzerine kapari turşusu ekleyin. En üstüne rendelenmiş peynir katabilirsiniz. Afiyet Olsun...

14 yorum:

  1. Kapariyi ilk keşfettiğimde marketten aldığımın tamamını katıksız yemiştim. Makarna deseniz vazgeçilmez bir lezzet. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım, afiyet bal olsun.
    Bloger bu kota sorununa el atsa ne iti olur, uzun zamandır flickr üzerinden yüklüyorum.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. makarna harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel ve iştah açıcı bir görüntü hele bu saatte:))) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. inşallh bizlerde bu sorunları yaşamayız elifciğim :(( kapari turşum var eşim faydalı diye arada bir yiyor , makarnalı nasıl olur diye düşündüm ama çok faydalı ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  6. Selamünaleyküm yayınlarını takip ettiğim için nihayet sonunda problemi aşmana sevindim. Makarna deyip geçmemek lazım şimdi bol vitaminli ve lezzetli makarnaları nette de görüyorum yapıyorum da ama kapari görmedim bile neden faydasından kısaca da olsa bahsetseydin ya şimdi ben nette araştırmayla mı uğraşıcam :)
    Allah yar ve yardımcın olsun. Hayırlı cumalar canım..

    YanıtlaSil
  7. elifcim çok geçmiş olsun kuzum.
    Bir gün sıra bizede gelecek sen kaç senelik bloksun.
    bide yeni yöntem çokmu zor bana bi anlatta bendede bulunsun:)
    ellerine sağlık kapari venöz yetmezliği yani dolaşım bozukluğuna iyi gelir.

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık makarna nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  9. Ben hiç denemedim ama şimdi tadınıda çok merak ettim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık makarna nefis olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. kaparili denemedi ama tavuklunun lezzetini bilirim :)eline sağlık canım harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun.
    Iyi pazarlar diliyorum,sevgiyle ve dostca kalin.
    Ben de beklerim

    YanıtlaSil
  13. Bu nefis olmuşşşş. Ellerin dert görmesin.
    Kota sorununun da hepimizin başına aynı anda gelmesi iyi oldu :) Hemen tecrübelerimizi paylaştık çok şükür.

    YanıtlaSil

yorum var