Merhabalar Sevgili Dostlar. Hayırlı cumalar diliyorum hepinize. Uzun diyebileceğim bir aradan sonra, tekrar sizinle beraberim. Bu süre zarfında, yatılı misafirlerimi ağırladım hayırlısıyla, çocukların okulları ve yeni evin birtakım hazırlıkları sürdü. Bir de şu pek çoğumuzun başında olan, bloggarın resim kotası sorununa takıldım tabi. Cafe Portakal, Deryayla Lezzetler ve Muhabbetin Zerreleri 'den aldığım öneriler sayesinde bunu da hallettim, şimdilik tabii. Hepsi de sağ olsunlar...
Kapari, bir bitkinin çiçek açmamış, tomurcuk kısmı oluyormuş. Tomurcuklar açılmadan toplanıyor, öyle tüketiliyormuş. Hatta halk arasında "gebere" olarak bilinen bu bitki, aslında biraz da arsız oluyor, heryerde yetişebiliyormuş. Yöre halkının "gebere" dediği bu bitki, yararlarının öğrenilmesinden ve pazarının oluşmasından sonra, kıymetli oluvermiş :)
Makarnamıza gelince, ben daha önce kapariyi hiç denemedim. Yararlarını okuyunca, markette gördüğüm turşusunu almaya karar verdim. Ortaya bu şekilde bir makarna çıktı. Kaparinin turşusu, yeterince yararlı olmuyormuş, bu yüzden reçelini öneriyorlar. Naçizane sizlere belki fikir verebilir düşüncesiyle, 1 aydır bekleyen bu güzelim makarnaya geçelim isterseniz. Şimdilik, Hoşçakalın...
Kaparili - Tavuklu Makarna İçin Malzemeler:
- 1/2 paket makarna
- 2 kaşık sıvıyağ
- 1 adet kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
- 5-6 adet çeri domates
- 2-3 adet sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kapari turşusu (tabak başına)
- Üzeri için rendelenmiş kaşar yada istediğiniz bir peynir çeşidi.
Yapılışı:
- Makarnayı az tuzla haşlayın. Fazla dağılmadan, hafif diri olacak şekilde haşlayın.
- Sarımsakları doğrayın, biraz sıvıyağ ve tavuk göğsünü, kısık eteşte, birlikte kavurun. Üzerine tuz ve çeri domates ekleyip kavurmaya devam edin.
- Haşlanmış makarnayı, süzdürüp, bu karışıma katın. Biraz da böyle soteleyin.(Lezzeti makarnaya geçinceye kadar)
- Makarnayı, servis tabağına alıp, üzerine kapari turşusu ekleyin. En üstüne rendelenmiş peynir katabilirsiniz. Afiyet Olsun...
Kapariyi ilk keşfettiğimde marketten aldığımın tamamını katıksız yemiştim. Makarna deseniz vazgeçilmez bir lezzet. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, afiyet bal olsun.
YanıtlaSilBloger bu kota sorununa el atsa ne iti olur, uzun zamandır flickr üzerinden yüklüyorum.
Sevgiler:)
makarna harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok güzel ve iştah açıcı bir görüntü hele bu saatte:))) ellerine sağlık canım
YanıtlaSilinşallh bizlerde bu sorunları yaşamayız elifciğim :(( kapari turşum var eşim faydalı diye arada bir yiyor , makarnalı nasıl olur diye düşündüm ama çok faydalı ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilSelamünaleyküm yayınlarını takip ettiğim için nihayet sonunda problemi aşmana sevindim. Makarna deyip geçmemek lazım şimdi bol vitaminli ve lezzetli makarnaları nette de görüyorum yapıyorum da ama kapari görmedim bile neden faydasından kısaca da olsa bahsetseydin ya şimdi ben nette araştırmayla mı uğraşıcam :)
YanıtlaSilAllah yar ve yardımcın olsun. Hayırlı cumalar canım..
elifcim çok geçmiş olsun kuzum.
YanıtlaSilBir gün sıra bizede gelecek sen kaç senelik bloksun.
bide yeni yöntem çokmu zor bana bi anlatta bendede bulunsun:)
ellerine sağlık kapari venöz yetmezliği yani dolaşım bozukluğuna iyi gelir.
canım ellerine sağlık makarna nefis görünüyor..
YanıtlaSilBen hiç denemedim ama şimdi tadınıda çok merak ettim ellerinize sağlık
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık makarna nefis olmuş sevgiler...
YanıtlaSilkaparili denemedi ama tavuklunun lezzetini bilirim :)eline sağlık canım harika görünüyor..
YanıtlaSilEllerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun.
YanıtlaSilIyi pazarlar diliyorum,sevgiyle ve dostca kalin.
Ben de beklerim
Bu nefis olmuşşşş. Ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilKota sorununun da hepimizin başına aynı anda gelmesi iyi oldu :) Hemen tecrübelerimizi paylaştık çok şükür.
ellerinize sağlık
YanıtlaSil