..

10 Şubat 2012 Cuma

El Açması Mayalı Börek

TARİF NO:33
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Yeşil Mutfaktan Tarifler'i tıklayabilirsiniz.



EL AÇMASI MAYALI BÖREK 
 
Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
Aldığı kadar un


İç malzemesi:
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber, pulbiber


Yapılışı:
İlk olarak iç malzemesi hazırlanır. Çünkü hamur mayalanmayacak. Kıyma ocağa koyulur, suyunu salıp çekene dek kavrulur. Altı söndürülür, içine ince ince kıyılmış soğan eklennir, baharat ve tuz atılır, soğumaya bırakılır. 
Hamur yoğrulur, hafif ele yapışan bir hamur olacak. Hamur 4' e bölünür. İnce açılır, eğer merdane ile açamıorsanız eliniziyağa batırarak inceltin. Sündürün. İç harç serpilir. Rulo yapılır. 3-4 parmak eninde kesilir. Tepsiye dizilir, yumurta sarısı sürülür. Hiç bekletmeden hemen fırına sürülür pişirilir. 


AFİYET OLSUN.