..

17 Şubat 2012 Cuma

Çokomel ve Puf

TARİF NO:88
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Doyumluk'u tıklayabilirsiniz.


Merhabalar..Çokomel tarifini  mutfakhatıraları.com dan aldım. Sadece glazürle kaplanmıştı tarifte, ben  renkli şekerlerle de  süsledim.Hem çokomel hemde puf oldular.  Sıcak ortamda muhafaza edilmemesini tavsiye ederim. Tarifte ufak tefek değişiklik yaptım. Orjinal tadı hissettiriyor. Yapmak isteyenlere kolay gelsin.

Bu çokomel ve pufları Tombul Tarifler Çay Kahve Bahane etkinliğine  arkadaşım elife gönderiyorum.


Bisküvi malzemeleri:

100 gram tereyağı
1 yumurta sarısı
yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık
yarım paket kabartma tozu
yarım su bardağı pudra şekeri
kulak memesi yumuşaklığında yoğuracak kadar un

marshmallow için:
1 paket 75 g krem şanti
2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu toz jöle
1 çay bardağı kaynar su

üst süsleme.
renkli süsleme şekerleri
Dr.Oetker glazür çikolata

yapılışı:

  • Bisküvisi için verilen malzemelerle hamur yapılır ve buzdolabında 10 dk.bekletilir.
  • Daha sonra çok ince olmamak şartıyla açılıp çay bardağı ile daireler kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Önceden hafif ısıtılmış fırında 150 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilip soğutulur.
  • Marshmalow için, krem şanti sütle çırpılır. Tarifte süt miktarı azdı ben biraz arttırdım çünkü ilk yaptığımda bisküvilere marsmallow yetmemişti. Diğer yandan jöle kaynar suyla iyice karıştırılır, eritilir , soğutulur, krem şantiye eklenerek iyice mikserle çırpılır(1-2 dk.)
  • Sıkma poşetine düz uç takılır marsmallow doldurulup bisküvilerin üzerine sıkılır. 1-2 dk. buzdolabına koyulup bekletilir.(marsmallowlar çok sertleşmeden kaplamayı yapmak lazım)
  • Dolaptan çıkan puflarımızın üzerini  hindistan cevizi, renkli şekerler ve glazürle kaplayabilirsiniz.

sevgiler.............