Hamur kızartmasını bu şekilde görümcem yapmıştı. Geçen sene çocukları havuza götürdüğümüzde, havuzdan çıktıklarında atıştırmalık olsun diye hazırlayıp getirmişti. Ben de bu sene denedim, bu sefer içine biraz da tam buğday unu ekledim. Kızartıp diş çıkarmaya çalışan oğlumun eline verdim, çok sevdi, hem de kendi kendine yeme çalışmalarına katkıda bulunmuş oldu.
Ayrıca yapılmaya değer olan bir diğer özelliği ise, tam bir kalsiyum deposu oluşu. Süzme yoğurt yemeyen çocuklarıma bu şekilde yoğurdu yedirmiş oldum.
Malzemeler;
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yumurta
- 5 türk kahvesi fincanı un
- 2 türk kahvesi fincanı tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
- Yoğurma kabına yumurtaları kırıyoruz, çırpıp üzerine yoğurt, sıvıyağ, tuz katıyoruz, şöyle karıştırıyoruz.
- Unları kaba ekleyip üzerine kabartma tozu ekliyoruz. Yoğuruyoruz.
- Hamuru 5 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Hamurdan bezeler alıp, un yardımıyla şeritler halinde yuvarlıyoruz (ne kadar inceltirseniz o kadar güzel kızarır ) Parmak uzunluğunda kesiyoruz.
- Yağı kızdırıyoruz, altını yarıya orta ısıya alıp, hamurları çevirerek kızartıyoruz. Afiyet olsun...
çıtır çıtır nefis olmuş canım.ellerine sağlık .sevgiler.
YanıtlaSilŞekilleri çok kullanışlı olmuş. Herhangi bir sosa, reçele felan batırıp yemek için mükemmel. Güzel fikirmiş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇITIR ÇITIR VER PAŞANIN ELİNE MİS GİBİ ELLERİNE SAĞLIK:)) SİZE MİSAFİR GELESİM GELDİ
YanıtlaSilnasıl iştah açıcı gözüküyor.ellerine sağlık
YanıtlaSil