Ne dikkatimi çekti biliyor musunuz? Balık tariflerimi hep tavada vermişim. Ev halkı kızartmayı tercih etse de bu tür balıklar (mercan, levrek, çipura vb.) fırında çok güzel oluyor.Yalnız fırındayken etrafa yayılan bir koku vardı ki söylemeden edemiyeceğim. Balık yemeyenin bile iştahını kabartıyor.Sarımsak çok yakışıyor her zamanki gibi tereyağla birlikte.
Mercan biraz kılçıklı bir balık. Yaptığım tereyağlı sosla harika oluyor. İsterseniz diğer etli balıkları da bu sosla fırınlayabilirsiniz. Denemeniz dileğiyle...
Malzemeler: 1 kg mercan balığı, 1-2 orta boy soğan, 1 limon, 1-2 domates, 3-4 diş sarımsak, 2 kaşık oda sıcaklığında tereyağ, biraz sıvıyağ, tuz.
Yapılışı:
- Mercanları kesinlikle temizlenmiş almalısınız. Bir kere daha sudan geçirilen balıkları, suyunu süzmesi için süzgece alırız.
- Sosunu hazırlamaya başlarız. Bir kaseye tereyağını alırız ,1 kaşık sıvıyağ, 3-4 diş sarımsağı döver, ekleriz. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip birlikte çırparız. Bu karışımla balıkların her yerini iyice ovarız.
- Bir fırın kabını hafifçe yağlarız. Soğanı halka halka doğrar, yerleştiririz. Onun üzerine balıkları onun üzerine domates ve limonları halka doğrar koyarız. Üzerini alüminyum folyo ile kapatırız.
- 180 derecede fırına sürer bir süre böyle pişmesini sağlarız. Daha sonra alüminyun folyoyu açar biraz da üzerini kızartırız. Afiyet Olsun...
sabah sabah çok fena can çekmesine maruz bıraktın beni:)))ellerin dert görmesin, harika görünüyor!
YanıtlaSilEllerine sağlık pazar günleri bizim balık günümüz çok lezzetli görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilElifcim harika resimler bayıldım uzanım alasım geldi tabağı.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Mercan benim favori balıklarım arasında. Fırında balığı da çok severim.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor. Sevgiler:)
YanıtlaSilellerine saglik hayatim.bencocuklarla bana genelde firin yaparim daha saglikli geliyor,ama kocayi alistiramadim,kizartmasi daha cazip geliyor ona.enfes de gorunuyor;bak canim da cekti....
YanıtlaSilsevgilerle
BEN balığa bayılırım çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık. deneyeceğim..
YanıtlaSilMerhabalar canim, ellerine saglik, bende genellikle firinda yaparim, ama senin soslu balik cok hos olmus, ellerine saglik, balik yapinca denerim insallah, sevgiler....
YanıtlaSiloff harika görünüyor valla canım istedi ellerine sağlık elifciğim...
YanıtlaSilOOOOOY CANIMIN İÇİ KİM YEMEZ BUNLARI
YanıtlaSil:)
ELLERİNE SAĞLIK...
BEN YİYEMİYORUM,GEÇEN SENE BALIK YEMİŞTİK AKŞAM,2 SAAT SONRA BİR KUSMA,YARI BAYGIN ACİLE GÖTÜRDÜLER,TANSİYON FIRLAMIŞ,AMA O ÇIKARDIM SIVININ TADI BALIK GİBİ .....BİR DAHA ..KORKARIM,ALLAH KİMSEYİ DÜŞÜRMESİN BÖYLE BİR DURUMA.
YanıtlaSilAFET CANIM,BİRAZ YERİ DEĞİL GALİBA.
ELLERİNE SAĞILIK .
cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik
YanıtlaSileline sağlık.özellikle resimler de çok hoş çıkmış.
YanıtlaSilmercan balığını daha evvel hiç pişirmedim,eminim nefis bir tadı vardır ,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSil