Baykuş kurabiyeleri yaparken, daha önce yaptığım kuru üzümlü kurabiye hamurunu kullandım.
Kızımla birlikte yaptık bu kurabiyeleri. Onunla yapmak, bana kolaylık sağladı ama Bengisu'ya birazcık zor geldi. Anne ne kadar çok işi varmış bu kurabiyelerin demekten de kendini alamadı.
Malzemeler;
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı fındık ezmesi
- 1/2 paket kabartma tozu
- vanilin
- 1 yumurta (beyazının bir kısmını gözleri ve gagasını yapıştırmakta kullandım)
- 1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri
- aldığı kadar un
Süslemesi için:;
- Tereyağ ve pudra şekerini birlikte çırpıyoruz. İçine yumurta, fındık ezmesi, nişasta, vanilin ve kabartma tozunu ekliyoruz. Azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru iki bezeye ayırıp, birini açıyoruz. İnce olsun ki kurabiyeler gevrek olacak.
- Hamurdan su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz. Bu yuvarlakların üzerine minik yuvarlaklar kesip yumurta akına batırıp göz kısmını yapmak için yapıştırıyoruz. (Ben bu küçük minikleri yaparken sıkma torbasınının duyunu kullandım, siz hamuru elinizle yuvarlayıp bıcakla da kesebilirsiniz. Dikkat edilecek nokta bu gözler kabartma tozunun da etkisiyle kabaracağı için gözleri pörtlek olmasın diye ince kesmeniz ve yapıştırırken biraz bastırmanız)
- Yapıştırdığımız gözlerin üzerine damla çikolatadan birer tane koyuyoruz yine yumurta akına batırıp.
- İki gözün ortasına yine yumurta akına batırıp çiğ bademi dikine koyarak gagasını yapıyoruz.
- En sonunda çatalla alt kısmına bir kez batırıp ayaklarını ve bir kapakla kenarlarından yarım çizgi atarak kanatlarını yapıyoruz.
- 160 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun...
ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSil