Hayırlı günler Sevgili Dostlar...
Bugün sizlere benim çok sevdiğim ve sık sık pişirdiğim pilav tarifi vereceğim.
Hala sokak satıcıları satıyorlar mı sokakta pilavı bilmiyorum ama halkın böyle bir talibi olduğuna göre benim gibi bu pilavı çok sevenler de mevcut olsa gerek.
Nohutlu tavuklu (yada etli) haliyle pişerdi bizim köyde düğünlerde yada mevlütlerde.
Alışık olduğum için özlüyorum bazen yapıyorum böyle.
İçinde pirinç var, nohut ve tavuk da giriyor böylece çok besleyici ve doyurucu oluyor.
Yanına bir ayran yada cacıkla başka birşeye gerek bile kalmıyor nerdeyse
Tabii yine keyif sizin, Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1/2 tavuk göğsü
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- tuz
- isteğe göre karabiber
Yapılışı:
- Pirinçleri ılık suda yıkayıp 10 dakika bekletiyoruz.
- Pirinçler beklerken, biz tavuk göğsünü iyice yıkayıp, küçük küçük doğruyoruz.
- Pilav yapacağımız yapışmaz tencereye biraz sıvıyağ koyup, tavukları kavurmaya başlıyoruz.
- Tavuklar olunca biraz tuz atıp şöyle karıştırıyoruz ve bir tabağa alıyoruz.
- Aynı tencereye biraz sıvıyağ koyup, bu sefer yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri atıyoruz. Aynı şekilde pirinçler topak topak olacak sonra tek tek ayrılmaya başlıyacak. Bu esnada biraz tuz atıyoruz. Tavuk ve haşlanmış nohutları ekleyip şöyle karıştırıyoruz.
- Ardından tencereye 3 su bardağı su koyuyoruz. (gerekirse su ilavesi yapabilirsiniz, resimdeki gibi üzerini geçecek kadar olsun). Fakat siz yine de kendi tecrübelerinize güvenin. Her pirincin su çekme miktarı değişebiliyor, üstelik bir de nohut ve tavuklar var bu sefer.
- Tencerenin kapağını kapatıp, altını kısıyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. (Pirinçlerin pişip pişmediğine bakınız.)
- Sıcak sıcak servis yapıyoruz, yanında cacık, ayran yada kompostolar müthiş gidiyor. Afiyet Olsun...
off tam bir klasik. Eline sağlık canım istedi şimdi.
YanıtlaSilyaşasın klasik yemekler
YanıtlaSilgüzel bir pilav her daim favori