..

21 Nisan 2015 Salı

Sütlü Tatlı (En Kolayından)


O,  üç,  kutlu ayın,  birincisi olan recep ayına girdik hayırlısıyla. Rabbim bu sene de Ramazan-ı Şerif'e ulaştırıp,   üç ayda hakkıyla ibadetimizi yapmamızı nasip eder inşallah.

 Bu sütlü tatlı artık benim klasiğim oldu. İlk kez yaptığımda, çocuklar vakitsiz bir zamanda sütlü tatlı istemişlerdi. Ben de evdeki malzemeleri kullanarak, aslında çok da yabancı olmadığımız o malzemeleri birleştirip oluşturdum. Şimdi diyeceksiniz ki bu tarif bende de var. Olması kuvvetle muhtemeldir, çünkü 1 kg süte katılan un ve nişasta hatta şeker miktarı çoğu vakit eş gibi birşeydir.
Günümden tutun, arkadaşlara, hatta evdeki misafirlere kadar pek çok kere yapılıp, çok beğenildi. Umarım sizler de beğenirsiniz. Kalın Sağlıcakla...

Malzemeler:
Muhallebisi için:

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 limonun kabuğu
  • 1 paket sade kremşanti
Alt Tabanı İçin:
  • 1 paket petübör bisküvi yada bir küçük kase kek 
  • (Ben imamsarığından artan kısımları poşetleyip buzluğa kaldırmıştım, onları rondoda çekip, öyle kullandım)
  • 2 kaşık oda sıcaklığında tereyağ yada yumuşak margarin
Üst Kısmı İçin:
  • 1/2  paket çikolata sosu
  • 1,5 su bardağı kadar süt

Yapılışı:  

  1. Kekleri yada bisküvileri rondoya atıp, üzerine 2 kaşık yumuşak tereyağ yada margarin katıyoruz. Birlikte iyice çekiyoruz. (Bu esnada içine fındık yada ceviz de ekleyebilirsiniz, öylesi de çok güzel oluyor)
  2. Rondodan çıkardığımız keki, tepsimizin altına seriyoruz. Elimizle biraz bastırıp, düzleştiriyoruz.
  3. Tencereye 1 kg sütü koyup, üzerine şeker, un, nişasta, bir yumurtanın sarısı, limon kabuğu rendesi koyup karıştırıyoruz. Ocağa alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Ocaktan indirdiğimiz muhallebimizi, biraz bekletiyoruz. Sonra üzerine kremşantiyi öylece katıp, hızlı ayarda çırpıyoruz. Hemen hazırladığımız kek tabanının üzerine düzgünce seriyoruz. Ilıması için kenara alıyoruz.
  5. 1/2 paket çikolata sosunu 1,5 su bardağı kadar süt katıyor karıştırıyoruz. Ocağa alıp pişiriyoruz. Ocaktan indirip, ılımaya bırakıyoruz. 
  6. Çikolata sosu ılınınca sütlü tatlının üzerine döküp, üzerini düzleştiriyoruz. Dolapta en az 2 saat soğutuyoruz. İsteğe göre üzerine çikolata taneleri, portakal kabuğu rendesi, fıstık yada hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun...