Bu aralar pek bir üşengecim. Havalar değişti Ankara'da. Soğuk kendini göstermeye başladı, doğalgaz yanmaya başladı. Grip, nezle kapıdadır tabi doğal olarak. Fakat beni en mutsuz eden şey, sabahları kalktığımda karanlık, puslu havayla güne başlamam. Güneşin pırıl pırıl ışıkları sizi çook özleyeceğim anlaşılan...
Böyle puslu havalarda, ne birşey yapasım var ne de kızların istediği tatlıları. Evde, kaç gündür bekleyen kestaneleri çizip de kavurmak yerine, düdüklüye koyup, haşlıyorum. Kızım burun kıvırıyor, "_Ben kestane yemem." diyor. Tutturmuş tatlı istiyor. Ben de "_Sen misin tatlı isteyen?" deyip kestaneleri robota atıveriyorum. Sonra kızların eline kestaneli harcı veriyorum ve yuvarlatıyorum. Çikolataya batır. Bu kadar... Bitti gitti...
Hem benim ufaklıkların tatlı krizi geçiyor, hem de ben, bugünkü tembelliğimden ödün vermeden, kendimi minumum yorarak, tatlı yapmış oluyorum. (İyi fikir tuttum bunu, ben bundan sonra meşakkatli yemeklerden uzak durayım, bak böyle de güzel oluyor nasılsa...)
Kestane toplarına gelince ; dışına bakıyorsun çikolata, içini yiyorsun, bildiğin kestane... Bu gün de böyle geçsin. Hadi kalın sağlıcakla...
Tarif buradan alınmıştır.
Ben bu tarifi Sevgili arkadaşım Gelibolu 17 ye gönderiyorum. Etkinliğin kolay gelsin arkadaşım.
Malzemeler:
- 4 su bardağı haşlanmış, soyulmuş kestane (ezilmemiş halde)
- 200 ml krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet vanilin
- 180 gram bitter çikolata
- üzeri için hindistancevizi, fındık yada antepfıstığı gibi süsler
Yapılışı:
- Haşlayıp soyduğumuz kestaneleri robota atıyoruz. Üzerine pudra şekeri, vanilin ve 5 yemek kaşığı krema katıp iyice robotta çekiyoruz.
- Biraz da elimizle yoğurup, yuvarlak küçük toplar yapıyoruz.
- Bir tencerede benmari usulü erittiğimiz çikolatayı açmak için arada birer kaşık krema ilave ederek, çikolatanın istediğimiz akışkanlıkta olmasını sağlıyoruz.
- Sonra bu kestane toplarını çikolataya atıp, tepsiye diziyoruz. Dolaba kaldırıyoruz.
- İsterseniz hemen sıcakken isterseniz benim gibi daha sonra üzerine fındık kırığı yada başka birşey ekleyerek servis yapıyoruz. Afiyet Olsun...
Harika görünüyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSilyorum yazamadım. burdan yanıtla diyorum. elelrine sağlık harika olmuş. böyle tembelliğe can kurban.
Silyorum yazamadım. burdan iletiyorum. harka görünüyor. elelrine sağlık. böyle tembellik hep olsun. mu diyelim.kızları öperim.
SilCANIM BU TATLILARIN KIZLARIN İSTEMEZSE BEN AFİYETLE TÜKETİRİM. BU GÜNLERDE BEN DE AYNI ŞEYİ YAPMAYI İSTİYORUM AMA ÜŞENİYORUM ÇOK. AMA SENDEN FEYZALDIM EN KISA SÜREDE BEN DE KESTANELİ BİR LEZZETLE BULUŞTURACAĞIM KENDİMİ. ELLERİNE SAĞLIK. SEVGİLERLE. SANA BİR KUCAK GÜNEŞ GÖNDERİYORUM. TADINI ÇIKART...
YanıtlaSilEllerinize sağlık, yapması da kolay,
YanıtlaSilYemesi de eminim şahanedir...
Sevgilerimle:)
Canım seninde kuzucukların da ellerine sağlık, afiyetler olsun. Sen biraz daha büyüyünce gör tatlı krizlerini:)
YanıtlaSilHayırlı cumalar çok kolay bir tarif kızlarının ellerine senin de aklına sağlık Allah'a emanet ol..
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok çok güzel bir tarif fakat ben robottan önceki kısmı anlayamadım. Haşlayıp mı soyuyoruz, ben soyamıyorum ama:( Nasıl yapacağım eşim bayılıyor ona denemek isterim beni bi aydınlatsanız:))
YanıtlaSilMerhabalar simge keskin, kestaneler önce haşlanıyor, sonra soyuluyor, sonra robotta bütün malzemelerle karıştırılıp (pudra şekeri ve krema) sonra şekil veriliyor. En son çikolataya batırılıp, soğumaya başlıyor. umarım aydınlatmışımdır. Kestaneyi soymak konusunda ise, sıcakken soyman gerekiyor, bu kısım biraz uzun oluyor tabi, soğuyunca soyması zor oluyor. yine beklerim
Silçok güzel hiç denemedim, kestane ve çikolata sever biri olarak
YanıtlaSilçok severim diye düşünüyorum,eline sağlık
bu tatlıyı yapan üşengeç olamaz :))
YanıtlaSilemek isteyen bir tatlı...
ellerfine sağlık canım...
harika...
süper ... yemede yanında yat
YanıtlaSilhmm nefis görünüyorlar. cukolatanin her cesidini yerim ben. bunuda yemeden begendim :)
YanıtlaSilben kızların yerinde olsam kestane şekeri diye tuttururdum,hatta Bursadan elinize sağlık bunlarda altta kalmamış
YanıtlaSilEhh bundan sonra hep böyle olacak Elifcim ama bir süre sonra bunada alışılıyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık günü kurtarmak değil çokda güzel olmuş.
Seb şu kestaneli toplardan bana uzatıversene,tatlı krizindeyim ama meyveyle idare ediyorum..
YanıtlaSilNefiss görünüyorlar canım..
Ellerine sağlık.
Sonbahara dair sevdiğim nadir şeylerden biri pazarlardaki berekettir. Yoksa kışı anımsatır, kıştan önce o vardır çünkü.
YanıtlaSilmerhaba canım,mutlu hafta sonların olsun..güzel tarifin şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/kestaneli-toplar.html ellerine sağlık gene beklerim...
YanıtlaSilÇikolata ve kestaneye bir arada bayılırım hele tarif pratik olursa daha da güzel:)
YanıtlaSilSelam hayirli huzur dolu bir gün diliyorum ellerinize emklerinize saglik degisik güzel bir tarif .Afiyetler olsun sevgiler gülcandan
YanıtlaSil